بررسی جایگاه آموزش نهج البلاغه در مؤسسات قرآنی و فرهنگی خراسان‌جنوبی

گروه معارف: آیا همانگونه که در مؤسسه خود کلاش آموزش احکام، تواشیح و مداحی برگزار می‌کنیم، کلاس آموزش مفاهیم نهج البلاغه نیز در آن دایر است؟ چقدر خود را نسبت به آشنایی مردم با خطبه‎ها، نامه‌ها و حکمت‌های امام علی(ع) مسئول می‌دانیم.

به گزارش طبس نیوز به نقل از خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان‌جنوبی، نام کتاب نهج البلاغه یکی از آشناترین نام ها برای علاقمندان به مطالعه کتب دینی است و هر کس با این کتاب انس گرفت، بی‌شک جذابیت کلام مولا علی(ع) در جان او نفوذ می‌کند.
اما به راستی این کتاب ارزشمند و مفاهیم آن چقدر میان توده‌های مردم رسوخ کرده است و چه میزان مؤسسات فرهنگی و قرآنی خراسان‌جنوبی آموزش این کتاب ارزشمند و کلام امیرالمؤمنین را در فعالیت‌های خود مد نظر قرار داده‌اند.
آیا همانگونه که در مؤسسه خود کلاش آموزش احکام، تواشیح و مداحی برگزار می‌کنیم، کلاس آموزش مفاهیم نهج البلاغه نیز در آن دایر است؟ چقدر خود را نسبت به آشنایی مردم با خطبه‎ها، نامه‌ها و حکمت‌های امام علی(ع) مسئول می‌دانیم.
حمید رضا جعفری، مدیر مؤسسه قرآن و عترت  بلد الامین بیرجند گفت: نهج البلاغه همچون قرآن در مهجور است و در این زمینه در جامعه ما کم کار شده و کمتر مورد توجه متولیان فرهنگی قرار گرفته است.
تریبون‌دارها در زمینه ضروت آموزش نهج البلاغه فرهنگ‌سازی کنند
مدیر مؤسسه بلد الامین بیرجند اظهار کرد: برای آموزش مفاهیم نهج‎البلاغه در گام اول بهتر است سخنرانان، اهل منبر و تریبون‌دارها  فرهنگ‌سازی کنند تا مردم جامعه ما بیش از قبل با کلام مولا انس بگیرند.
جعفری بیان کرد: در مؤسسه ما به طور رسمی کلاس آموزش نهج البلاغه وجود ندارد، اما به اساتید توصیه کرده‌ایم که از کتاب درسنامه نهج البلاغه استفاده کرده و از فرصت‌های موجود در بین کلاس برای بیان بخش‌هایی از این کتاب استفاده کنند.
وی ادامه داد: البته  به نظر می‌رسد کتاب نهج البلاغه بیش از آنکه به صورت آموزشی بر روی آن کار شود باید در بخش پژوهش و تحقیق مورد توجه قرار گیرد تا در راستای سبک زندگی مفاهیم آن استفاده شود.
مدیر مؤسسه قرآن و عترت بلد الامین بیرجند افزود: صحیح‌خوانی نهج‌البلاغه و اینکه بتوان خطبه‌ها و نامه‌ها و حکمت‌های نهج‌البلاغه را درست خواند یک بخش کار در آموزش این کتاب ارزشمند و گنجینه بی‌بدیل است.
در مرحله صحیح‌خوانی قرآن و نهج البلاغه متوقف نشویم
جعفری یادآور شد: چه در بخش قرآن و چه نهج البلاغه نباید در قسمت صحیح‌خوانی متوقف شد، بلکه باید با پژوهش‌های کاربردی محتوای آن را در سبک زندگی پیاده کرد.
هادی مساح مدیر مؤسسه تالیات الذکر بیرجند نیز در این زمینه به خبرنگار ایکنا گفت: نهج البلاغه کتاب جامع الاطراف سبک زندگی است که استاد سخن و کلام حضرت علی(ع)  در آن مفاهیم عمیق سبک زندگی را بیان کرده است.
مساح اظهار کرد: وقتی از نهج‌البلاغه و مفاهیم زندگی‌ساز آن دور می‌افتیم دچار گره‌های مختلف در زندگی می‌شویم و به دنبال مشاور می‌گردیم تا در حل مسائل به ما کمک کند.
طرح پژوهشی مدون در زمینه آموزش نهج البلاغه وجود ندارد
وی با اشاره به اینکه مشکل نبود کلاس آموزشی ویژه نهج‌البلاغه دامن‌گیر اکثر مؤسسات قرآنی و فرهنگی استان می‌باشد، بیان کرد: مؤسسه ما نیز از این قاعده مستثنی نیست که علت آن را باید در نبود یک طرح آموزشی مدون و متناسب با نیاز جامعه در زمینه آموزش نهج البلاغه جست‌وجو کرد.
مدیر مؤسسه تالیات الذکر بیرجند ادامه داد: یک علت دیگر را باید در این مورد دانست که مؤسسات قرآنی و فرهنگی به واسطه مشکلات مالی و دغدغه هایی که در این زمینه وجود دارد، فرصت تدوین یک طرح پژوهشی درباره موضوعاتی چون آموزش نهج البلاغه را ندارند.
مساح یادآور شد: مسئله بعدی نبود استاد متبحر و مسلط در زمینه نهج البلاغه است، در همین زمینه برخی از مؤسسات در خراسان‌جنوبی تمایل به کار فرهنگی داشته‌اند ولی وقتی به سراغ برخی از اساتید رفتند پاسخ شنیدند که در حوزه نهج البلاغه اشراف کامل نداریم.
برگزاری کلاس آموزش، ترجمه و شرح حکمت‌های نهج البلاغه در مؤسسه منهاج
محمد رجب‌زاده رئیس هیئت مدیره هیئت مدیره مؤسسه قرآن و عترت منهاج  عشق آباد طبس که در زمینه آموزش نهج البلاغه اقداماتی انجام داده است، گفت: مؤسسه جلسه آموزش ترجمه، شرح و تفسیر حکمت‌های نهج البلاغه را روزهای سه شنبه برپا می‌کند.
رجب‌زاده اظهار کرد: این دوره آموزشی توسط حجت‌الاسلام تکمیلی با همکاری ستاد نماز جمعه و هیأت امنای مسجد جامع عشق آباد  انجام می‌شود.
وی یادآور شد: علاقمندان برای بهره‌مندی از این جلسه می‌توانند به مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت منهاج واقع در شهرستان طبس، عشق آباد، میدان ۱۵ خرداد مراجعه کنند.

گزارش  از حکیمه بهمن زاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 2 =