بیرجند – ایرنا – طرح پرواربندی ۴۰۰ راسی دام سبک به مناسبت ۱۵ مهر روز روستا و عشایر در شهرستان نهبندان بهره برداری شد.

مدیر امور عشایر شهرستان نهبندان روز یکشنبه در این آیین گفت: این طرح با اعتبار ۳۳۰ میلیون تومان تسهیلات و اشتغالزایی سه نفر به بهره برداری رسید.
محمد جهان بین با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات به عشایر نهبندان پرداخت شده است افزود: از این مقدار ۳۰۰ میلیون تومان از محل ماده ۱۰ و ۱۲ مدیریت بحران با کارمزد چهار درصد پرداخت و امسال از این محل یک میلیارد تومان تسهیلات برای عشایر شهرستان مصوب شده است.
وی اظهار داشت: همچنین از محل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایر ۲۰۰ میلیون تومان و از محل صندوق توسعه ملی ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات به عشایر شهرستان نهبندان پرداخت شد.
مدیر امور عشایر نهبندان گفت: این تسهیلات برای پرواربندی، اصلاح نژاد، تامین علوفه و اشتغالزایی به عشایر پرداخت شده است.
وی گرانی علوفه را از مشکلات عشایر ذکر کرد و گفت: با توجه به خشکسالی های اخیر عشایر مجبور هستند دام خود را به صورت دستی تغذیه کنند که گرانی علوفه هزینه های سنگینی به آنان تحمیل می کند.
سه هزار و ۱۹۳ خانوار عشایر در شهرستان نهبندان زندگی می کنند که بیش از ۱۸۰ هزار راس دام را در این منطقه مرزی پرورش می دهند.
بهلولی، محمودی، کرده ای، اردونی، جمال زهی، یوسف زهی، آخوندی، نخعی و نوری از جمله اقوام عشایر نهبندان هستند که به مناطق ییلاقی تگ سهلو، دشت شورآب میان کوه، کوه باران، دشت چاهداشی و میغان کوچ می کنند.
نهبندان مرکز این شهرستان در ۲۰۰ کیلومتری جنوب بیرجند مرکز خراسان جنوبی قرار دارد.
شهرستان نهبندان با بیش از ۵۹ هزار نفر جمعیت و ۲۶ هزار کیلومترمربع مساحت از شمال و غرب به شهرستان بیرجند، از جنوب به استان های سیستان و بلوچستان و کرمان و از شرق به افغانستان و شهر زابل محدود می شود.
۷۵۵۶*۳۰۲۸