۲۴ جنین معلول در خراسان جنوبی متولد نشد

بیرجند – ایرنا – معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: از سال گذشته تاکنون با انجام آزمایش های غربالگری معلولیت ۲۴ جنین تایید و با ختم بارداری از تولد آنها پیشگیری شد.

به گزارش پایگاه خبری طبس نیوز به نقل از ایرنا اعظم احمدی شادمهری روز پنجشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته معلولان گفت: با توجه به شیوع معلولیت در خراسان جنوبی، انجام مشاوره های ژنتیک باید جدی گرفته شود که از همین رو ۶ مرکز مشاوره ژنتیک در استان فعال است.
وی ازدواج های فامیلی را یکی از مهمترین علل معلولیت دانست و افزود: براساس سرشماری سال ۹۱ نرخ معلولیت در کشور ۱.۷ بوده در حالی که همین عدد در خراسان جنوبی ۲.۳ است.
معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی با تاکید بر انجام آزمایش های غربالگری گفت: تا سقف پنج میلیون تومان بهزیستی هزینه این آزمایش ها را تقبل می کند و اگر کسی دارای فرزند معلول باشد به صورت رایگان می تواند این آزمایش ها را انجام دهد.
وی بیان کرد: به دلیل نبود آزمایشگاه ژنتیک نمونه به سایر استان ها ارسال و حتی به صورت سیار در شهرستان ها نیز نمونه گیری انجام می شود.
احمدی شادمهری با بیان اینکه سال گذشته یک میلیارد تومان برای مشاوره ژنتیک هزینه شد گفت: چهار هزار و ۷۰۰ زوج سال گذشته پیش از ازدواج مشاوره ژنتیک شدند اما امسال مراجعه کمتر بوده است.
وی از شناسایی روستاهایی با شیوع معلولیت بالاتر خبر داد و گفت: هشت روستا تاکنون برنامه های مشاوره ای انجام شده است.
معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت اولین انجمن خیریه پیشگیری از بیماری های ژنتیکی در استان افزود: این انجمن به منظور حمایت از افراد نیازمند خدمات خوبی ارایه می دهد.
وی با تاکید بر اینکه بیماری های ژنتیکی نادر در خراسان جنوبی شیوع بیشتری دارد افزود: بیماری هایی برای اولین بار در سطح جهان در این استان دیده شده است.
احمدی شادمهری با اشاره به وجود ۸۳ هزار بیماری ژنتیکی گفت: در دوران بارداری فقط پنج بیماری غربالگری می شود لذا نیاز است مشاوره های پیش از ازدواج یا قبل از بارداری بیشتر جدی گرفته شود.
وی از وجود ۴۸ بیماری پی کی یو در استان خبر داد و افزود: این بیماری از نوع نادر اما درمان پذیر است که هزینه های زیادی نیز دارد.
معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی یادآور شد: دیدن هر فرد معلول یک زنگ خطر برای افرادی است که تمایل به فرزند دار شدن دارند تا مشاوره ژنتیک را جدی بگیرند.
وی با اشاره به برنامه بهزیستی برای غربالگری شنوایی گفت: ۶ ماه نخست امسال ۸ هزار و ۷۲۷ نوزاد زیرپوشش غربالگری شنوایی قرار گرفتند که پنج هزار و ۲۸۶ نفر به مرحله غربال مجدد ارجاع شده اند.
احمدی شادمهری افزود: چهار هزار و ۹۷۹ به مرحله غربال مجدد مراجعه کردند که از این مرحله نیز ۱۷۵ نوزاد به مرحله تشخیص ارجاع و در نهایت ۳۱ نفر تحت مداخلات طبی و ۱۴ نفر تحت مداخلات توانبخشی سمعک قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۱۲ نفر از سمعک دولتی استفاده کردند اظهار داشت: سال گذشته نیز ۲۷۷ میلیون تومان اعتبار ابلاغی برای غربالگری شنوایی از سازمان دریافت شد.
معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: همچنین توانستیم سال گذشته پنج دستگاه غربالگری را با اعتبار ۱۷۱ میلیون تومان خریداری کنیم.
وی با اشاره به برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم نیز گفت: این طرح برای کودکان سه تا ۶ سال در پایگاه های دائمی تحت نظارت بهزیستی شهرستان ها انجام می شود.
احمدی شادمهری ادامه داد: این طرح به صورت همزمان از اول آبان ماه تا ۳۰ دی ماه به مدت سه ماه در پایگاه های غیر دائمی کشور با همکاری دستگاه های اجرایی دخیل اجرا می شود.
معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی با تاکید بر فراگیر بودن این طرح گفت: طرح مذکور در روستاهای صعب العبور و دورافتاده استان نیز به صورت ثابت و سیار اجرا می شود و درصورت نیاز تا پایان سال تمدید خواهد شد.
وی یاد آور شد: هم اکنون ۱۳ دستگاه غربالگری پلازاپتیکس مجهز و پیشرفته برای اجرای برنامه غربالگری در خراسان جنوبی وجود دارد.
احمدی از زیرپوشش قرار گرفتن سه هزار و ۳۳۵ سالمند در طرح پیشگیری از معلولیت دوران سالمندی در سال گذشته خبر داد و گفت: همچنین سال گذشته ۱۸ هزار و ۴۳۵ نفر تحت پوشش برنامه کشوری آگاه‌سازی از معلولیت قرار گرفتند.
مدیرعامل انجمن خیریه حمایت از بیماران ژنتیک خراسان‌ جنوبی هم گفت: این مرکز از سال ۱۳۸۷ آغاز به کار کرد و هم‌ اکنون ۲ هزار و ۷۷۵ پرونده در آن به ثبت رسیده است.
حسن اکبری ‌مطلق اظهار داشت: انجمن خیریه حمایت از بیماران ژنتیک «میلاد» تنها مرکزی خیریه ای است که در استان خدمات ژنتیکی با تخفیف ارایه می شود.
وی با اشاره به حضور تنها متخصص ژنتیک استان در این مرکز افزود: مصمم بودیم این مرکز را به یک بنیاد ژنتیک در استان تبدیل کنیم که متأسفانه به دلیل استقبال کم زوجین محقق نشد.
مدیر عامل انجمن خیریه ژنتیک خراسان ‌جنوبی از تشکیل سالانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ پرونده در این مرکز خبر داد و گفت: در صورتی که مراجعه کننده نیازمند باشند خدمات ارائه شده در این مرکز با تخفیف ۵۰ درصدی عرضه می‌ شود.
وی از بالابودن نرخ معلولیت در خراسان‌ جنوبی خبر داد و گفت: هر زوج جوانی که قصد ازدواج دارد برای انجام مشاوره‌های ژنتیک باید اقدام کند زیرا با این مهم از تولد فرزندان معلول جلوگیری می ‌شود.
۹۸۹۳*۳۰۲۸

لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + سیزده =