۳۰ صندوق خرد زنان عشایر در خراسان جنوبی راه اندازی می شود

بیرجند – ایرنا – سرپرست اداره کل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: با توجه به استقبال زنان و دختران عشایر به صندوق های خرد، ۳۰ صندوق در استان به زودی راه اندازی می شود.

به گزارش پایگاه خبری طبس نیوز به نقل از ایرنا حسین حسین پور روز دوشنبه در نشست کارگروه تخصصی توسعه روستایی و عشایری خراسان جنوبی افزود: در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد جمعیت عشایر استان را زنان این جامعه تشکیل می دهند.
وی گفت: یکی از اهداف اداره کل امور عشایر توانمندسازی جامعه زنان عشایر استان برای مشارکت و ارتقای مهارت های فردی برای افزایش درآمد خانوار است.
سرپرست اداره کل امور عشایر خراسان جنوبی اظهار داشت: در این زمینه ۴۵ صندوق اعتبارات خرد زنان عشایری با یکهزار و ۵۸۵ نفر عضو و سرمایه بیش از هفت میلیارد ریال در استان فعال است.
وی اضافه کرد: توانمندسازی جامعه محلی از طریق ایجاد بستری مناسب برای مشارکت جمعی از زنان، ارتقای مهارت های فردی و اجتماعی زنان عشایر از طریق برنامه های آموزشی، تجمیع پس انداز خانوار های عشایری برای تامین مالی فعالیت های درآمدزا و در نهایت افزایش درآمد خانوار عشایری از طریق پرداخت وام کم بهره برای فعالیت های درآمدزا از جمله اهداف راه اندازی این صندوق هاست.
حسین پور با اشاره به اختصاص مبلغ ۱۱۰ میلیون ریال کمک بلاعوض به صندوق های خرد زنان عشایر یادآور شد: همچنین ۶ هزار و ۴۵۰ میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه چهار درصد پنج ساله با سرانه ۲۵۰ میلیون ریال به ازای هر صندوق در نظر گرفته شده است.
وی با تاکید بر اینکه اداره عشایر در طرح توسعه پایدار اشتغال روستایی و عشایری تنها نام آن را یدک می کشد گفت: برای اجرای این طرح بایستی از تجربه ها و پروژه های گذشته نیز استفاده شود در غیر این صورت با طی کردن روند جدید تنها زمان را هدر داده ایم.
سرپرست اداره کل امور عشایر خراسان جنوبی اضافه کرد: در طرح مذکور منطقه عشایری بالای ۲۰ خانوار دیده نشده است در حالیکه باید زمینه ای فراهم شود تا جامعه عشایری از این امکان برخوردار شوند.
وی گفت: در حال حاضر ۴۳ منطقه عشایری استان امکان ارتباط وجود ندارد و ۸۷ درصد جامعه عشایری استان از امکانات ارتباطی برخوردار و مابقی فاقد امکانات ارتباطی هستند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی هم گفت: ۳۶ سال گذشته مطالعات بیش از یکهزار و ۱۰۰ روستای استان در زمینه های مختلف تهیه شده است.
علی اصغر آسمانی مقدم افزود: برای اجرای طرح توسعه پایدار اشتغال روستایی و عشایری باید از تجربیات و مطالعات بنیاد مسکن استان همچنین سایر استان ها استفاده کرد.
وی ادامه داد: در حالیکه حدود ۸۰ درصد بستر کار برای اجرای طرح توسعه پایدار روستایی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان فراهم شده است نباید مجری این طرح را تنها ۲ دانشگاه بیرجند در نظر گرفت.
۷۵۵۷*۳۰۲۸

لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + 7 =