شوری آب و خاک چالش توسعه کشاورزی خراسان‌جنوبی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی شوری آب و خاک را از چالش‌های توسعه بخش کشاورزی خراسان‌جنوبی ذکر کرد و گفت: این موضوع نیازمند تدبیر و مدیریت است تا به اهداف مدنظر و بهره‌وری افزایش و راندمان تولید و درآمد بیشتر برسیم.

به گارش خبرگزاری فارس از بیرجند، غلامرضا قوسی ظهر امروز در همایش روز جهانی خاک در خراسان‌جنوبی، آب و خاک را دو عامل مهم در کشاورزی دانست و اظهار داشت: حیات انسان‌ها وابسته به حفظ زمین است که اگر آسیب ببیند علاوه بر انسان، تمام موجودات آسیب می‌بینند.

وی شوری آب و خاک را از چالش‌های توسعه بخش کشاورزی خراسان‌جنوبی ذکر کرد و بیان داشت: این موضوع نیازمند تدبیر و مدیریت است تا به اهداف مدنظر و بهره‌وری افزایش و راندمان تولید و درآمد بیشتر برسیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه فرسایش و آلودگی نتیجه عدم شناخت بهره‌برداران بوده و تهدیدهایی برای خاک به‌وجود آورده است، اضافه کرد: اگر شناخت کافی توسط متخصصان بخش کشاورزی ارائه شود و ترویج این مهم در اولویت قرار گیرد و دانش را به سطح جامعه و بهره‌برداران منتقل کنیم، این تهدیدات کاهش می‌یابد.

قوسی با بیان اینکه ۹۵ درصد غذای انسان از بستر خاک تأمین می‌شود اما عدم آگاهی و شناخت نسبت به خاک موجب نابودی و آسیب آن می‌شود، تصریح کرد: بحث کشاورزی حفاظتی یکی از برنامه‌های جهاد کشاورزی برای حفاظت از خاک است. 

وی بیان داشت: ۴۸۰ هزار هکتار اراضی استان مستعد توسعه کشاورزی است که ما به دنبال این هستیم که در زمینه تقویت مواد عالی خاک کار کنیم چرا که نقش به‌سزایی در افزایش عملکرد و ارتقای بهره‌وری دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با اعلام اینکه در بحث کشاورزی حفاظتی سالانه حدود ۲۸ هزار هکتار هدف‌گذاری شده که انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: شناخت کافی از خاک می‌تواند بستر لازم برای بهره‌وری بیشتر را ایجاد کند.

انتهای پیام/۶۹۰۳۹/ج

لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 17 =