آلودگی ۳۰ هزار هکتار از اراضی خراسان‌جنوبی به ملخ صحرایی

رئیس جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی گفت: ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به ملخ صحرایی آلوده شده است.

غلامرضا قوسی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بیرجند، با بیان اینکه سال گذشته هجوم ملخ‌های صحرایی فقط در نهبندان گزارش شد، اظهار داشت: امسال تاکنون شهرستان‌های مرزی زیرکوه، سربیشه و درمیان نیز به این آفت آلوده شده‌اند.

وی از آلودگی ۳۰ هزار هکتار از اراضی خراسان‌جنوبی به ملخ صحرایی خبر داد و بیان داشت: پیش‌بینی‌ها حکایت از آلودگی ۵۰ هزار هکتار از مراتع و مزارع استان به این آفت دارد.

رئیس جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی با اعلام اینکه سطح آلودگی در شهرستان نهبندان به ۲۴ کانون و ۳۵ هزار هکتار افزایش یافته است، مطرح کرد: تاکنون عملیات مبارزه و سم‌پاشی در دو هزار و ۳۰۰ هکتار از مراتع شهرستان انجام شده است.

تخم‌ریزی ملخ‌ها و تهدید کشاورزان

قوسی اضافه کرد:با توجه به اینکه حدود ۲۰ روز دیگر زمان تفریق تخم‌های ملخ است و از طرفی هم هر ملخ حدود ۷۰ تخم می‌گذارد، می‌تواند فاجعه بزرگی در این شهرستان رخ دهد که باید برای مبارزه با این مرحله حتما از ظرفیت هواپیمای سم‌پاشی استفاده شود.

وی از شناسایی سه کانون آلوده به ملخ صحرایی در شهرستان زیرکوه خبر داد و مطرح کرد: خوشبختانه هنوز خسارتی به حوزه کشاورزی بخش زیرکوه توسط ملخ‌های صحرایی وارد نشده و احتمال اینکه ملخ‌های صحرایی در مرحله تخم‌گذاری باشند زیاد است و این موضوع کمتر از دو هفته دیگر مشخص می‌شود.

رئیس جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به رصد و پایش روزانه مناطق مختلف استان به خصوص شهرستان‌های مرزی، گفت: در حال حاضر مناطق شمالی استان سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان به آفت ملخ صحرایی آلوده است و به‌دلیل اینکه خراسان‌جنوبی با این مناطق هم مرز است، احتمال ریزش این آفت به استان از این مناطق زیاد است.

کمبود تجهیزات مقابله‌ای در استان

قوسی از خسارت ملخ‌ها به مزارع دیم نهبندان خبر داد و عنوان کرد: با کمبود تجهیزات مقابله‌ای با این آفت در استان مواجه‌ایم و قطعا هجوم ملخ‌ها بسیار گسترده‌تر خواهد بود و امکانات موجود ما برای مبارزه جوابگو نیست.

وی خاطرنشان کرد: با برنامه‌ریزی مناسب باید کانون‌ها مدیریت شود تا هر چه سریع‌تر این آفت از مزارع و اراضی کشاورزی دفع شود و اولویت اقدامات اجرایی در سه شهرستان نهبندان، زیرکوه و سربیشه برای مقابله با ملخ و مدیریت کانون است.

انتهای پیام/۳۴۰۳/ح/خ

لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + 5 =