هرگز امام عزیزمان را تنها نگذارید و خط سرخ شهیدان را ادامه دهید به خدا سوگند که خـداوند پشتیبـان این انقلاب است.
شهید حسن آشنا
نام پدر:محمدعلی
تاریخ شهادت : ۱۳۶۶/۴/۲۰
زندگی نامه
در سحرگاه یکی از روزهای سال ۱۳۴۶ در خانواده ای مذهبی و متدین در روستای ازمیغان که مزین است به بارگاه امام زاده محمد بن جعفر طیار کودکی چشم به جهان گشود که به خاطر حسن و زیبایی که داشت نام حسن بر او نهادند.
حسن هنوز بیش از سه بهار از عمر خود را نگذرانده بود که خانواده تصمیم گرفت جهت تأمین معیشت زندگی خود به تهران عزیمت کنند لذا حسن در معیّت خانواده به آنجا رفت. وی تحصیلات ابتدایی و راهنمایی خود را در تهران گذراند.
در راهپیماییهای اول پیروزی انقلاب که بر علیه رژیم ستم شاهی انجام میشد به همراه سایر اعضای خانواده شرکت فعال داشت در بدو پیروزی انقلاب اسلامی در پایگاههای کمیته و بسیج حضور موثر داشت. در سال ۱۳۶۰ به همراه خانواده برای ادامه زندگی به شهر مقدس مشهد عزیمت نمود و پس از یک سال اقامت در این شهر به موطن اصلی خود بازگشت.
حسن با توجه به روحیه انقلابی که داشت فعالیتهای خود را در جهاد سازندگی آغاز کرد. سپس از طرف سپاه برای انجام خدمت مقدس سربازی به مناطق جنگی اعزام گردید و پس از اتمام خدمت سربازی در گردان تخریب لشکر ۲۱ امام رضا (ع) مشغول خدمت شد.
او در دوران جنگ تحمیلی چندین مرتبه به جبههها اعزام گردید تا اینکه در تاریخ ۱۳۶۶/۴/۲۰ در منطقه جنوب در جزیره مجنون مفقود گردید. سرانجام پیکر مطهرش بعد از نه سال دوری و انتظار در سهشنبه هشت آبان هزار و سیصد و هفتاد و پنج در شهر طبس تشییع و در کنار مرقد مطهر محمد بن جعفر طیار و همرزمش شهید محمد رضا حسن زاده در روستای ازمیغان به خاک سپرده شد. از شهید یک دختر و یک پسر به یادگار ماندهاند.
در تاب سحر سپیده تصویر شماست در سینه شب نشان شمشیر شماست
هر صبح برای سرزدن از دل فجر خورشید در انتظار تکبیر شماست
گزیده ای از وصیت نامه شهید
«هرگز امام عزیزمان را تنها نگذارید و خط سرخ شهیدان را ادامه دهید به خدا سوگند که خـداوند پشتیبـان این انقلاب است و بسیاری از مـردم میگویند که ای کـاش خـداوند معجـزه میکرد من به آنها میگویم اگر راست میگویید بیایید معجزه های خداوند را از نزدیک با چشمان خود بنگرید زیرا در جبهه همه کارها معجزه است.».