آمار سوختگی در ایران ۸ برابر متوسط جهانی/ تخت‌های سوختگی ایران استاندارد نیست

رئیس انجمن حمایت از بیماران سوخته با اشاره به اینکه آمار سوختگی در ایران ۸ برابر متوسط جهانی آن است، گفت: هر بیمار سوخته پس از ترخیص از بیمارستان متوسط به ۷ جراحی نیاز دارد.

به گزارش طبس نیوز به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، محمدجواد فاطمی در نشست خبری که در ارتباط با مشکل سوختگی در کشور برگزار شد، اظهار داشت: ۸ برابر متوسط جهانی آمار سوختگی در ایران است و حتی در این زمینه نسبت به کشورهایی که از لحاظ اقتصادی و اجتماعی مشابه ما هستند نیز بیشتر است. 

وی با بیان اینکه سالانه ۳ هزار نفر با سوختگی شدید در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند، گفت: این در حالی بوده که ۳ هزار نفر از این افراد جان خود را از دست می‌دهند و متوسط هر بیمار در مرحله حاد سوختگی ۲۰ میلیون تومان هزینه دارد و درمان سوختگی هزینه آن ۵ میلیون تا ۲۵۰ میلیون تومان می‌تواند باشد.

رئیس انجمن حمایت از بیماران سوخته ادامه داد: سالانه ۳۶۰۰ میلیارد تومان هزینه آشکار سوختگی برای کشور بوده و هزینه‌های پنهان نیز شامل از دست دادن روزهای کاری و گرفتاری اعضای خانواده است. 

فاطمی به ضرورت تشکیل روز ملی پیشگیری از سوختگی اشاره کرد و گفت: از آنجایی که بیشترین آمار سوختگی مربوط به زمستان بوده و حوادث پلاسکو، شین‌آباد و چهارشنبه‌سوری در زمستان است پیشنهاد ما انتخاب اول دی برای روز ملی پیشگیری از سوختگی است.

رئیس مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی تهران، عنوان کرد: تخت‌های سوختگی ایران استاندارد نیست و مرگ و میر سوختگی نیز بالاتر از متوسط جهانی بوده و حتی ۳۰ تا ۴۰ سال نتیجه درمان بیمار سوختگی در کشور ما نسبت به برخی از کشورها پایین‌تر است.

وی بیان داشت: هر بیمار سوخته پس از ترخیص از بیمارستان متوسط به ۷ جراحی نیاز دارد همچنین ۱۰۰ میلیون تومان هزینه جراحی ترمیمی است. از طرفی نیز اغلب جراحان ترمیمی به دلیل اینکه بیماران سوختگی درآمد ندارند و روند درمان نیز طولانی است آنها را قبول نمی‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + 12 =