محمود اسدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در طبس، با بیان اینکه محصول گندم مقام نخست سطح زیرکشت محصولات زراعی شهرستان طبس و مقام سوم استان یزد را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: کار برداشت محصول گندم از سطح ۳ هزار و ۴۰۰ هکتار مزارع شهرستان طبس، از اواخر اردیبهشتماه آغاز شده و تا اوایل مردادماه ادامه مییابد.
وی با اشاره به اینکه از ۱۸ دستگاه کمباین و ۱۵ دستگاه دروگر در برداشت گندم طبس استفاده میشود، خاطرنشان کرد: علیرغم وقوع سرما، تگرگ و طوفان در سنوات اخیر در برخی از مناطق شهرستان طبس، اما براساس کارشناسیهای انجام شده میزان گندم برداشتی این شهرستان با ۱۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته، به ۷ هزار و ۵۰۰ تن خواهد رسید.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس یادآور شد: ارقام گندم کشت شده در این شهرستان شامل قدس، بکراس روشن، بم(آنفارم ۴)، سیستان(آنفارم ۹)، کویر، ارگ و طبسی است.
وی اضافه کرد: یک هزار و ۹۲ هکتار از مزارع گندم شهرستان طبس زیرپوشش بیمه قرار گرفته و در سطح ۴۵ هکتار علیه آفت سن گندم و نیز در سطح ۱۵۲ هکتار علیه انواع علفهای هرز مبارزه شده است.
اسدی بیان کرد: سطح زیرکشت مزارع زیرپوشش طرح خودکفایی گندم و جو درسال زراعی ۹۰.۹۱ مقدار ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار است که دو شرکت فنی – مهندسی و خدمات مشاورهای برای نظارت بر این سطح بکارگیری شدهاند.
وی همچنین اقدامات انجام شده به منظور حمایت از کشاورزان گندمکار را بوجاری بذور گندم و توزیع نهادهها به ویژه انواع کود شیمیایی، بذر و سم برشمرد و افزود: در این راستا ۳۵.۵ تن بذر اصلاح شده گندم و ۸۱۶ تن انواع کود شیمیایی بین کشاورزان شهرستان طبس توزیع شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس ادامه داد: علاوه بر این یک مزرعه تحقیقی – ترویجی و یک مزرعه نمایشی مقایسه عملکرد ارقام گندم، با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد به منظور معرفی و شناسایی ارقام مقاوم به شوری و خشکی و ارقام جدید و پرمحصول گندم، و نیز دو مزرعه نمایشی محلولپاشی و تغذیه در شهرستان طبس احداث شده است.
وی همچنین از برگزاری اخیر ۱۱ کلاس آموزشی در زمینههای مختلف کاشت، داشت و برداشت گندم در شهرستان طبس خبر داد.