به گزارش خبرگزاری تابناک؛ نماینده مردم طبس و فردوس گفت: تعیین ۸۰۰ پروژه در قالب طرح مهرماندگار آن هم بدون اعلام منابع لازم برای اجرا به مفهوم محدود بودن توان اجرایی و منابع مالی کشور است.
محمدعلی عبداللهزاده در گفتوگو با خبرنگار ما، عمل نکردن مسئولان به وعدهها را موجب تخریب اعتماد افکار عمومی نسبت به نظام دانست و افزود: انجام ۱۰۰ سفر استانی با حواشی و مسائل مختلف کار سختی است، اما در این سفرها نباید تعهداتی ایجاد شود که از توان اجرایی مدیران و ظرفیتهای مالی استانها بیشتر باشد.
وی ادامه داد: مردم میدانند که درآمد دولت ثابت و مشخص است، پس وقتی چند برابر منابع و ظرفیتهای مالی و اجرایی تعهد ایجاد میشود بهخوبی میفهمند که بسیاری از تعهدات اجرایی نخواهد شد البته هستند افرادیکه نمیپرسند که پول اجرای این تعهدات از کجا باید تامین شود بلکه فقط توقع اجرای آنها را دارند.نماینده مردم طبس و فردوس خاطرنشان کرد: تعیین ۸۰۰ پروژه در قالب طرح مهرماندگار که بدون اعلام منابع لازم برای اجرا، در دستور کار دولتمردان قرار گرفته است نشان میدهد که توان مدیران اجرایی و منابع مالی کشور به قدری محدود است که از میان هزاران پروژه نیمهکاره فقط چند پروژه انتخاب شده است.
وی افزود: پروژههایی در سفر اول دولت به استان یزد به تصویب رسید، ولی هیچ پیشرفت فیزیکی نداشته است.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه در پاسخ به این پرسش که کارکرد تبلیغاتی وعدههای اجرایی نشده مسئولان چه تأثیری بر کاهش مشارکت سیاسی مردم دارد، گفت: تعهدات غیرکارشناسی برخی مدیران اجرایی در اعتماد مردم به نظام و کاهش مشارکت سیاسی آنان مشکلساز بوده و اصلا بیان سخنان و وعدههای فاقد پشتوانه مسئولان آسیبزا بوده است.
عبداللهزاده گفت: مدیران اجرایی باید بدانند کشورداری با برنامه و قانون قابل انجام است. وقتی برنامه مشخص و منسجمی برای هزینه بودجه وجود نداشته باشد به وضعیت اداره اقتصادی کشور آسیب شدیدی وارد میشود. فقدان برنامهریزی دقیق، اختصاص نیافتن بهموقع بودجه سالانه و تاخیر در ارائه به موقع لایحه بودجه سالانه لطمات غیرقابل جبرانی بر اقتصاد کشور داشته است.
وی افزود: برخی تصور میکنند اگر برخی اهرمها و ابزارها نباشد آزادتر میتوانند کار کنند ولی نباید فراموش کنند، افراد همیشه عهدهدار وظایف و مسئولیتها نیستند پس باید در قالب تشکیلات و ساختار بهصورت نظاممند حرکت کرد. یقینا مسائل کشور به جای افراد از سوی ساختارهای نظاممند پیش میرود.
وی حذف مغز نظام برنامهریزی کشور را تصمیم درستی ندانست و افزود: انتقادات جدیای به عملکرد سازمان مدیریت و برنامهریزی سابق وارد بود، ولی حذف مغز نظام برنامهریزی کشور، پاک کردن صورت مسئله بود نه حل آن.
عبداللهزاده گفت: چالشها و مشکلات ساختار اداری دولت با حذف دستگاهها حل نمیشود. کشور نیازمند مغز متفکر برنامهریزی و بودجهریزی است و لازم بود بهجای حذف، مشکلات و مسائل سازمان مذکور رفع شود.