ثبت جهانی باغ ایرانی گلشن در دستور کار مدیریت شهری

جلسه مدیریتی احیای معماری، فضای سبز و ابنیه سازی باغ گلشن در یازدهم آذرماه سال جاری با حضور کارشناسان شهرداری و میراث فرهنگی در شهرداری طبس گلشن برگزار شد.

طبس نیوز:جلسه مدیریتی احیای معماری، فضای سبز و ابنیه سازی باغ گلشن در یازدهم آذرماه سال جاری با حضور کارشناسان شهرداری و میراث فرهنگی در شهرداری طبس گلشن برگزار شد.

به گزارش طبس نیوز به نقل از روابط عمومی شهرداری طبس،اشرفیان (شهردار طبس گلشن) بیان داشت؛ با توجه به ضرورت استفاده به هنگام از پتانسیل های بالفعل و بالقوه باغ ایرانی گلشن در جذب توریست، جلسه مشترک شهرداری و میراث فرهنگی برای گسترش و ارتقاء سطح تعاملات در احیای معماری، فضای سبز و ابنیه سازی باغ گلشندر این شهرداری برگزار شد.

در این جلسه مدیریتی که شریعتی(معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی)، قیصری(رئیس میراث فرهنگی طبس گلشن)، کارشناسان میراث فرهنگی شهرستان و مرکز استان(مهندس صفائی، مهندس جنتی، مهندس مختارنیا، بهبهانی و نجاتیان) حضور داشتند، طی مذاکره چند جانبه ای، بر بالا بردن سطح تعاملات فی مابین راجع به باغ گلشن تأکید گردید.

شریعتی؛ از شهر طبس گلشن بعنوان شهر بزرگ تاریخی، زیارتی و سیاحتی استان خراسان جنوبی یاد کرد و الحاق طبس گلشن را به خراسان جنوبی مایه مباهات دانست، بخصوص به واسطه بهره مندی این شهر از نکهت بارگاه منور آقا حسین بن موسی الکاظم(ع) و نیز دارا بودن این شهرستان از آثار تاریخی فاخر و ارزنده.

اشرفیان؛ با توجه به قرابت بسیار نزدیک طبس گلشن با خراسان جنوبی از دیرباز، ابراز امیدواری کرد: شهر طبس گلشن، بایستی با داشتن جاذبه های معنوی زیارتی و سیاحتی گوناگون خود مأمن توریست به نحو مطلوبی گردد.

در این جلسه چند ساعته که جمع حاضر بصورت متفق و با اجماع نظر فرهنگی، بر لزوم جذب توریست از طریق اکوتوریسم و فراهم شدن بسترهای گردشگری به نحوی که میزان توقف توریست در این شهر بیشتر شود و این مقوله محقق نخواهد شد، مگر با برنامه ریزی مدون و جامع و نیز تغییر نگاه مدیریتی به یک نگاه جهانی.

بهره مندی کماکان از دکتر یعقوب دانشدوست در جمیع ابعاد مدنظر برای باغ گلشن، مدنظر جمعی قرار گرفت و طراحی ورودی باغ گلشن از میدان انقلاب اسلامی، عدم کاربری اداری از سردرب باغ گلشن، تغییر مبلمان باغ گلشن با عنایت به سابقه تاریخی آن به حالت قدیم آن، اصلاح فضای سبز باغ گلشن، نماسازی دیوارها، انتخاب گونه های مناسب گیاهی و عندالزوم جایگزینی اشجار، کاهش مصرف آب، تشکیل کارگروه اجرائی اهداف مدنظر طرفین برای حفظ و صیانت از معماری، فضای سبز و …، تبدیل بناهای موجود برابر وضع قبل از زلزله(عمارت قدیم)، پیاده رو سازی، تأمین روشنائی کل باغ گلشن،  از دیگر مواردی بود که بر آن تأکید شد.

با توجه به اینکه؛ برابر مستندات ابرازی از دکتر دانشدوست در باب سابقه باغ گلشن که ایرانی بودن این باغ را اثبات می نماید و به تبع آن، می توان تمامی گزینه های یک باغ ایرانی را در باغ گلشن احراز نمود، لذا مقرر شد؛ از طریق میراث فرهنگی، مراحل ثبت جهانی باغ ایرانی گلشن پیگیری شود.

مهندس جنتی؛ افزود: در شرق کشور یک اثر تاریخی را با نام باغ اکبریه؛ ثبت جهانی نموده ایم که با توجه به مفتوح بودن پیوست ثبت جهانی آثار تاریخی و اهمیت باغ گلشن برای این استان، کشور و اینکه؛ در دنیا نیز نام این باغ آوازه دارد، لذا برای ثبت جهانی آن برابر دلائل موجود و مکتسبه و ارائه شده از سوی دکتر یعقوب دانشدوست، اقدام و پیگیری می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 10 =