“آواز گنجشک ها” هفتمین فیلم بلند سینمایی ۳۵ میلیمتری مجید مجیدی پس از فیلمهای “بدوک، پدر، بچه های آسمان، رنگ خدا، باران، بید مجنون” می باشد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی طبس به نقل از روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان طبس،آواز گنجشکها نام فیلمی به کارگردانی مجید مجیدی، ساختهٔ سال ۱۳۸۶ است . مجید مجیدی تهیه کننده این فیلم است و فیلمنامه آن را به همراه مهران کاشانی نوشته است.بازیگران فیلم رضا ناجی ، کامران دهقان ، حامد آغازی ، پویا صالحی ، محمدرضا شیخی می باشند و موسیقی فیلم اثر حسین علیزاده بوده تورج منصوری آن را تصویر برداری کرده است.
این فیلم به داستان مرد ساده و میانسالی به نام کریم میپردازد. وی در یک مزرعه پرورش حیوانات کار میکند و شیفته شترمرغهاست و ارتباط روانی و عاطفی با آنها برقرار کرده است. برحسب اتفاق یکی از شترمرغها از مزرعه فرار میکند. کریم چند روزی او را جستجو میکند، اما موفق نمیشود آن را پیدا کند و در نتیجه از کار اخراج میشود. این بهانهای میشود که برای اولین بار به شهر برود. در شهر از طریق مسافرکشی با موتورسیکلت امرار معاش میکند. در شهر با حوادث زیادی روبرو میشود و تجارب زیادی پیدا میکند. در کوران این حوادث، شاهد تحول کریم هستیم.
“آواز گنجشکها” برنده ۷ جایزه اصلی بیست و ششمین جشنواره فیلم فجر و جایزه خرس نقرهای برای بهترین بازیگر مرد (رضا ناجی) در پنجاه و هشتمین دوره جشنواره فیلم برلین (۲۰۰۸) ، جایزه ویژه هیئت داوران از جشنواره فیلم دمشق (۲۰۰۸) ، جایزه بهترین بازیگر مرد، (رضا ناجی) از جشنواره فیلم دمشق (۲۰۰۸) را از آن خود کرد . این فیلم در مراسم اسکار ۲۰۰۹ نمایندهٔ سینمای ایران بود.
در جلسه نقد این هفته که روز گذشته ششم آبان ۹۴ برگزار شد،حسین مکاریان ، حسین نظری، امیر رضا هنرمند، جواد بخشی و سید حمید حقی(کارشناس امورسینماییارشاد طبس) ، الیاس صدقی ، عباس زمانیان به بیان دیدگاه های خود در خصوص این فیلم پرداختند.
حسین مکاریان ضمن معرفی کلی عوامل و داستان فیلم، مضمون اصلی آن را فطرت انسان دانست. حسین نظری ضمن تمجید از فیلم، به نقاط قوت و عطف فیلم اشاره کرد وی داستان را دارای دو نقطه عطف در ابتدا و در انتهای فیلم دانست . جواد بخشی ضمن تحسین نماهای زیبای فیلم آن را دغدغه انسان در میان سنت و مدرنیته بیان کرد . سید حمید حقی ضمن شاعرانه توصیف کردن فیلم گفت فیلم دارای هارمونی و ضرب آهنگ موزونی است و اساسا ساختن چنین فیلم هایی که داستان آن ساده و بی پیرایه می نمایاند کاری سخت و دشوار است.
ضمنا حسین مکاریان، از هنرمندان طبس و دانشجوی رشته کارگردانی دانشگاه هنر انقلاب اسلامی که اخیرا در دوره نقد فیلم این دانشگاه پذیرفته شده و زیر نظر اساتیدی چون جبار آذین، سعید مستقاثی و جعفرلو این دوره را می گذراند،ضمن تشریح روند یک نقد استاندارد گفت : در یک الگوی نقد پذیرفته شده معمولا مراحل ذیل بیان می شود : ۱- معرفی فیلمساز ، مضامین مورد علاقه وی، ژانرها و … ۲- بیان خلاصه داستان ۳- مضمون اصلی داستان که بواقع این مضمون با خلاصه داستان متفاوت است ۴- فیلمنامه (سیناپس، دیالوگ، طرح و… ) ۵- شخصیت و شخصیت پردازی و تداوم ۶- نقاط عطف فیلم ۷- پایان بندی فیلم که معمولا در بیست دقیقه پایانی فیلم است و نتیجه گیری حتی با پایان باز ۸- مقایسه فضای فیلم با دنیای بیرون و نهایتا نقد بازیگرها و سایر عناصر مانند موسیقی، تصویربرداری ، لباس ، جلوه های ویژه و …
با توجه به اینکه هم اکنون فیلم محمد (ص) به کارگردانی مجید مجیدی در سینما فرهنگ طبس همزمان با سراسر کشور در حال اکران است ، فیلم آواز گنجشک های این کارگردان برای این جلسه نقد انتخاب گردید.