نمیدانم از کجا شروع کنم از روستاهایی که بر اثر خشکسالی خالی از سکنه شده بودند بگویم یا از تلف شدن دامهای روستاییان در این مناطق یا خشک شدن قناتها و کمبود شدید آب یا از دخترکی که با بغض میگفت دوست دارم درس بخوانم اما پدرم میگوید پول خرید کتابهایم را ندارد…
طبس نیوز: نمیدانم از کجا شروع کنم از روستاهایی که بر اثر خشکسالی خالی از سکنه شده بودند بگویم یا از تلف شدن دامهای روستاییان در این مناطق یا خشک شدن قناتها و کمبود شدید آب یا از دخترکی که با بغض میگفت دوست دارم درس بخوانم اما پدرم میگوید پول خرید کتابهایم را ندارد…
اصلا بگذارید اینطور شروع کنم: بنیانگذار جمهوری اسلامی در تمامی عمر گرانمایه خود همواره بر رسیدگی به وضعیت مستضعفان و محرومان جامعه و رفع مشکلات آنان تاکید داشتند و احقاق حقوق این طبقه و برقراری عدالت اجتماعی از دغدغههای همیشگی آن امام بزرگوار بود. امام بارها تاکید فرمودند: «گمان نمیکنم عبادتى بالاتر از خدمت به محرومین وجود داشته باشد.» همچنین امام راحل(ره) همواره از پابرهنهها و زاغه نشینان به عنوان «ولی نعمت» یاد میکردند و خواهان خدمتگزاری بیشتر به آنها بودند.
رهبر انقلاب نیز چنین میفرمایند: «در نظام ما، هر حرکت و سیاست و قانون و تلاشی، باید در خدمت مردم مستضعف و محرومی باشد که حکومت طولانی و بلندمدت طاغوتها، آنها را از جهات مختلف، به استضعاف و ضعف دچار کرده است. این راه ماست. این، آن راهی است که امیرالمؤمنین علیه السلام پیمود. این، آن راهی است که امام و معلّم و رهبر عظیم الشأن این انقلاب، آن را از علی علیه السلام درس گرفت و پیش پای ما گذاشت؛ باید در آن راه حرکت کنیم».
اواخر اردیبهشتماه بود که نماینده طبس در مجلس طی تذکری به وزیر کشاورزی در مورد عشایر طبس و مشکلات آنان، نگاه رسانهها و مسئولین را به سمت این قشر محروم جامعه سوق داد و خبرنگاران شهرستان بر خود وظیفه دیدند تا جهت انعکاس مشکلات مردم این بخش به مناطق روستایی و عشایری سفری داشته باشند.
ساعت ۶ صبح جلوی در فرمانداری طبس همه سوار بر مینیبوس و حرکت…
۱۵۰ کیلومتر دورتر از فضای شهر…
چیزی که در بازدید از مناطق روستایی و عشایری شهرستان دیدیم فراتر از بحران بود فراتر از خشکسالی آنجا فقر مطلق را به چشم دیدیم…
در مسیر روستاهای زیادی را دیدیم که خالی از سکنه بودند وضعیت در مناطق روستانشین هم بسیار بحرانی بود کمبود آب کمبود امکانات بهداشتی و پزشکی، نبود مراکز فرهنگی و…
در طی مسیر خاکی رسیدن به روستاها چند باری توقف و گاهی گیر کردن در شن و هل دادن ماشین …
در روستایی دخترکی را دیدیم که کتابی در بغل داشت و میگفت کلاس چهارم دبستان است، میگفت دوست دارم درس بخوانم اما پدرم گفته دیگر پولی ندارد تا کتاب بخرد…
واژه ای نیست تا بتواند توصیف کننده قطرات اشک غلتیده بر صورت دخترک فقیر باشد. شعری را نمیتوان یافت که سوزناکی دستهای خالی را بیان کند. قلمی نیست که بتواند پریشانی مستضعفان دردمند را بازتاب دهد.
چه نیکوست در این دریای بی کرانه زندگی، نگاهمان به دستهایی باشد که فریاد بیصدایش ما را به خود میخواند. چه نیکوست، به کفشهای کهنهای بیندیشیم که مدتهاست، سنگینیِ زخمهای دل را تحمل میکند.
و چه قدر زیباست، به پیراهنهایی فکر کنیم که وصلههایشان، نمودار خط کشیهای اجتماع است.
مردم روستا یکی از دیگری مشکلاتشان بیشتر بود یکی از دامهای تلف شدهاش میگفت دیگری از مشکلات بهداشتی و نبود حمام و فردی دیگر از قولهای فراموش شدهی مسئولین…
مردم این روستاها نه پولی برای تامین مکان و مهاجرت به شهر را دارند و نه توان اقامت در این منطقهی بی آب و علف…
راستی! چه کسی می تواند به فریادهای خاموش مستضعفان پاسخ دهد؟ چه کسی می تواند باری از رنج بی کران مستضعفان را بر دوش کشد؟
ای دستان توانمند، آن سوتر از این جا، کسی دستهای خالی را کنار سفره تهی گذاشته است. در گوشه و کنار کشور اسلامی ما، آرزوهایی هستند که رنگ باختهاند و مردان باشرافتی که دل به نالههای «فقر و محرومیت» سپردهاند.
ای ساکنان پُر زرق و برق کوچههای بیخیالی، اینک چراغ خانه هم وطن مستضعف تو، از بینوایی و ناداری خاموش است و دخترکان معصوم، شب هنگام به جای عروسک، خوابهای شیرین را در بغل میگیرند. اینک در جای جای میهن اسلامی ما، هستند افرادی که در اثر پدیده شوم فقر و ناداری، روزشان شب است و شبشان، برزخی تمامنما.
بیایید درد دل مستضعفان این مرز و بوم را در شرم آشکار پدر، گریههای پنهان مادر و آرزوهای شیرین دختر به جستجو و نظاره بنشینیم. بیایید کمی به فکر آن سوتر از این جا و مرهم گزار زخم مستضعفان دردمند باشیم.
با سلام
بسیار متاسف شدم ، واقعا سهم ما جوانان طبسی در رفع اینگونه مشکلات چقدر است ، تنها وظیفه دولت است یا جوانان برومند طبسی هم وظایفی دارند !؟
وقتی عدالت و قانون در جامعه نباشه طبقه زیرین جامعه هر روز بحرانی تر می شود
این کاریه که خودمون سر خودمون اوردیم
باورش سخته که چنین مکانی هم در این مملکت وجود داشته باشه و سرزمینی که به دنبال رفع چنین مشکلاتی است هنوز چاره ای برای این مشکل پیدا نکرده!….
واقعا جای تاسف داره
سلام
واقعا از خبرنگاران که سختی راه رو تحمل کردند و بخاطر مردم محروم قحطیزده صد وپنجاه کیلومتر راهودرهوای گرم رفتند جای تشکر دارد
امید است که مسولین هم کمی از شما یاد بگیرن و بفکر شوند و کاری برای عشایر و روستاییان خود شهرستان هم بکنند از جناب نماینده هم تشکر داریم که این مساله رادر صحن مجلس تذکر دادند ولی هنوز عشایر منتظر جواب هستـندباتشکر از سایت طبس نیوز که بخوبی اطلاع رسانی می کند
قول دادن توی این زمونه آسون شده… باید اسم طبس رو بذاریم بنگاه قولدهی مسئولین!
باتشکراز گروه خبرنگاران وسلام به دولتی هاامیدوارم که این گزارش واقعی را که شرح حال تمام کشاورزان و دامداران شهرستان طبس میباشد راخوانده وخواهشمندم که یک لحظه درحدیک ساعت خود وخانواده اتان رابه جای مابگذارید جهت اطلاع شما عزیزان مسئول عارضم که انان نه ساختمان شیک نه گچبری شیک نه سرامیک شیک نه توالت کاشی شده نه پنجره دوجداره نه درب حیاط برقی نه اب بهداشتی نه برق نه کامپیوتر نه اینترنت نه جاده نه خانه بهداشت نه دکتری نه دارویی تازه درعصراینترنت موبایل هم درانجا به خواب رفته همه این چیزها راگفتم که انشاا..اگرخواندید بااطلاع فقط یک ساعت خود را جای انان بگذارید راستی خبرنگار محترم طبس نیوز چه زیبا وضعیت خشکسالی شهرستان رابه رشته تحریر دراوردندازایشان کمال تشکر را دارم . کشاورز و دامدار از همه جامانده و سرگردان