خاطره‌ای ناگفته از مرحوم حجت‌الاسلام اخلاقی‌فرد امام جمعه فقید عشق‌آباد +تصاویر

پس از گذشت ۲۵ روز از درگذشت مرحوم اخلاقی‌فرد امام جمعه عشق‌آباد ویژگی‌های اخلاقی و سجایای با ارزش آن مرحوم همچنان زبانزد خاص و عام است در این نوشتار پای سخنان سید‌عبدالرحیم رحیمی مسئول سابق اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان طبس نشستیم و خاطره‌ای را شنیدیم که زاویه‌ای دیگر از ارزش‌های آن مرد خدایی را نمایان می‌کند.

خبر طبس: پس از گذشت ۲۵ روز از درگذشت مرحوم اخلاقی فرد امام جمعه شهر عشق‌آباد ویژگی‌های اخلاقی و سجایای با ارزش آن مرحوم همچنان زبانزد خاص و عام است در این نوشتار پای سخنان سید‌عبدالرحیم رحیمی مسئول سابق اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان طبس نشستیم و خاطره‌ای را شنیدیم که زاویه‌ای دیگر از ارزش‌های آن مرد خدایی را نمایان می‌کند.

به گزارش خبر طبس، رحیمی که اکنون مدیر مجتمع آموزشی و پرورشی شهدای شهرستان طبس است به خبرنگار ما این گونه گفت: قطعا سخن درباره شخصیت هایی چون مرحوم اخلاقی فرد و بیان سجایای اخلاقی و ویژگی های عرفانی کار ساده ای نیست و نگارنده هم قصد ندارد تا بر اساس خصلت نه چندان مطلوب مرده پرستی اغلب ما ایرانیان از سر احساس دلتنگی و تعلق به آن عزیز سفر کرده سخنی بیان کرده باشد بلکه هدف بیان زاویه ای کوچک از زندگی سراسر خیر و برکت و صداقت ابر مردی است که هر کس حتی یک بار همنشین او بوده و در محضرش نشسته بر فراقش اشک حسرت و اندوه ریخته است.

خاطره اینجانب مربوط به زمانی است که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مسئول اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان طبس مامور و در خدمت مردم متدین و فرهنگ دوست دارالمومنین طبس گلشن بودم؛بخش دستگردان و عمدتا شهر عشق‌آباد برای انجام کارهای فرهنگی و مذهبی بسیار مستعد و مطلوب است؛ چهره های فرهنگی و مردم آن دیار انصافا در امور فرهنگی ید توانا و همکاری زاید الوصفی دارند.

به عنوان نمونه پس از صدور مجوز موسسه قرآن و عترت منهاج عشق آباد توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حقیقتا شاهد درخشش و فعالیت چشمگیر و خداپسندانه بودیم و ما می توانستیم در در سطح استان و وزارت بنام آن موسسه احساس افتخار و سربلندی کنیم که مرحوم اخلاقی فرد نیز پدرانه حمایت ها و ارشادات خود را از دوستان ما در موسسات مذکور دریغ نکردند.

اما یکی از قطب های فرهنگی عشق آباد کتابخانه عمومی امیر کبیر آن دیار است که همچون چشمه ای زلال کام تشنگان کتاب و کتابخوانی را سیراب می کند که اقبال عمومی و آمار مراجعه کنندگان و اعضای آن همیشه مطلوب بوده است.اما رونق و آمار مراجعه کنندگان و اعضای آن پس از حضور مرحوم اخلاقی فرد در عشق آباد بسیار متحول گردید و افزایش یافت.

در زمانی که آن مرحوم به عنوان روحانی عادی و مستقر در آنجا بسر می برد مشوق خوبی در این زمینه بود و پس از انتصاب به عنوان امام جمعه واقعا سنگ تمام گذاشته و در خصوص تبلیغ زبانی و عملی در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی ذره ای کوتاهی نکرد اعم از تبلیغ در محافل و مجالس و سخنرانی های گوناگون در مدارس و گردهمایی های فرهنگی و خطبه‌های پر صلابت جمعه اما آنچه بسیار خاص و منحصر به فرد بودحضور مداوم و منظم و مراجعات هفتگی ایشان به کتابخانه بود.

ایشان عضو فعال و پویای کتابخانه بودند و با کتاب انس ویژه ای داشتند اگر چه به لحاظ جایگاه علمی و سالهای تحصیل و مسئولیت های متنوع دارای گنجینه کتاب شخصی بودند اما حضور نمادین و برنامه ریزی شده ایشان در کتابخانه مشوق و الگوی موفق و موثر برای تشویق و رغبت عمومی به کتاب و کتابخانه بود و به گفته همکاران کتابدارمان تاکید بسیار زیادی بر برگزاری همایش های فصلی خاصه در هفته کتاب و کتابخوانی داشتند و در این همایش ها ضمن حضور جدی تمام تلاش خود را برای هر چه بهتر برگزاری آن به کار می بردند .

اما حرکت جالب و ماندگاری که از ایشان در ذهن دارم حضور شخص ایشان در کل جلسات انجمن کتابخانه های عمومی عشق آباد بود و وقت شناسی ایشان که همیشه چند دقیقه زودتر از موعد مقرر در جلسات حضور می یافتند و فعالانه تا پایان جلسه در تمام مباحث نظرات سازنده و قابل اجرا ارائه می نمودند.

در یکی از جلسات انجمن کتابخانه های عمومی که در محل کتابخانه امیر کبیر عشق آباد برگزار شده بود به اتفاق مدیر کل وقت کتابخانه های عمومی استان(آقای علایی)شرکت کردیم.حضور فعالانه و بیانات ارزشمندو تخصصی و نظرات کارشناسانه ایشان تعجب و تحصین مدیر کل را برانگیخت.

جلسه رسمی که تمام شد علایی مدیر کل ارشاد گزارش گونه در خصوص آمار و تعداد جلدهای کتب موجود کتابخانه را به صورت کمی و کیفی برای ایشان توضیح میداد هیچ وقت یادم نمی‌رود که وقتی آقای علایی بطور خاص و به عنوان نمونه اسم یک کتاب می برد هنوز حرف مدیر کل تمام نشده بود که مرحوم اخلاقی‌فرد مستقیم و حتی مسلط‌تر از همه کتاب مورد اشاره مدیر کل را از داخل قفسه‌های کتاب می‌آوردند و درباره آن کتاب مواردی را بازگو می‌کردند.

در ادامه نیز هر کتابی که از موجودی کتابخانه مورد اشاره قرار می گرفت مرحوم اخلاقی‌فرد مستقیما به قفسه مربوط به آن کتاب مراجعه و کتاب مورد نظر را می‌آوردند و درباره آن کتاب مواردی را بازگو می‌کردند که این گویای مراجعات مکرر ایشان به کتابخانه و علاقه خاص ایشان به کتاب و کتابخوانی بود.

راهشان پر رهرو باد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 2 =