پیش بینی برداشت ۷۰ تن انجیر در طبس/ روستای چیروک قطب برداشت انجیرسبز در استان

انجیر میوه‌ای است بهشتی که در قرآن کریم از آن یاد شده و دارای خواص درمانی و غذایی فراوان است با برگ هایی پهن و به رنگ های سبز و زرد دارد و چون در مقابل سرما مقاومت ندارد، در مناطق معتدل و گرمسیری می روید که هر دو حالت خشک و تازه آن مفید و مغذی است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی طبس، انجیر میوه ای است بهشتی که در قرآن کریم از آن یاد شده و دارای خواص درمانی و غذایی فراوان است درخت نجیر از زمان های قدیم وجود داشته است و برگ هایی پهن و به رنگ های سبز و زرد دارد و چون در مقابل سرما مقاومت ندارد، در مناطق معتدل و گرمسیری می روید که هر دو حالت خشک و تازه آن مفید و مغذی است. با وجود این که انجیر خشک در تمام طول سال در دسترس است، اما خیلی ها معتقدند جای طعم خوش و منحصربه فرد انجیر تازه را نمی گیرد.

بخشایی معاون رییس سازمان و مدیر جها کشاورزی طبس در بازدید از باغات انجیر چیروک گفت:کار برداشت انجیر از سطح ۵/۵ هکتار باغات زیر کشت این محصول از اواخر تیرماه اغاز میشود و تا اواخر ابانماه نیز ادامه دارد که پیش بینی میشود از از سطح چهار هکتار باغات بارور انجیر حدود هفتاد تن برداشت شود که پس از برداشت به استان خراسان رضوی شهر مشهد عرضه میشود .

بخشایی همچنین به کیفیت و طعم خاص انجیر چیروک اشاره کرد و افزود ارقام این میوه در طبس زرد – پیازی – سبز میبدی و گلابی است که بیشتر در روستاهای چیروک – اسفندیار – مرغوب – خرو – ازمیغان همت اباد و دیگر روستاهای کوهپایه ای برداشت میشود .

وی افزود بیشترین میزان برداشت و با کیفیت ترین انجیر در روستای چیروک بخش دیهوک است

روستای چیروک بخش دیهوک روستایی است کوهپایه ای با اب و هوای معتدل که درخت انجیر در ان به خوبی رشد میکند و زود هم میوه میدهد انجیر این روستا چند سالی است به دلیل طعم و مزه خاصی که دارد مورد توجه علاقه مندان قرار گرفته و در فصل برداشت این میوه کسانی که یک مرتبه از این میوه میل نموده اند جهت خرید و تهیه ان به چیروک سفر میکنند .

محمد زاده یکی از باغداران چیروک به خاصیت انجیر و طعم خاص ان اشاره میکند و میگوید باغداران این روستا از کودهای شیمیایی استفاده نمیکنند و به دلیل استفاده از کودهای حیوانی و همچنین شرایط اب و هوایی و خاک روستا انجیر این منطقه با دیگر مناطق متفاوت است .

یوسفی عضو شورای اسلامی روستا نیز به جمعیت ۱۵۰ نفری روستا اشاره میکند و میگوید: چند خانواده  از مردم روستا که در  طبس زندگی میکنند در فصل برداشت میوه انجیر به روستا می ایند و در برداشت انجیر به دیگران کمک میکنند که انجیر برداشت شده به دو صورت تازه که پس از برداشت انجیرهای سالم و خوب جدا و بسته بندی شده به بازار عرضه میشود و نوع دوم به صورت خشک که پس از جداسازی انجیرهای کوچکتر در ظروف مسی نگهداری میشود تا در شبهای زمستان – شب چله (یلدا)و همچنین ایام عید نوروز جهت پذیرایی ار میهمانان از ان استفاده میشود.

یکی از بانوان روستا هم که در حال برداشت انجیر است میگوید :در این روستا در فصل برداشت انجیر خانواده ها به یکدیگر کمک میکنند صبح زود ساعت ۵-۶ زنان روستا در یکی از باغها جمع میشوند و همه با هم انجیر برداشت میکنند و پس از اتمام برداشت به باغ دیگر میروند تا همه انجیرها برداشت شود .

روستای چیروک خوش اب و هوا و ییلاقی در فاصله ۴۰ کیلومتری دیهوک و ۵۰ کیلومتری طبس قرار دارد.

سایر خواص غذایی انجیر عبارتند از :

۱- از انجیر می توان در رژیم های غذایی خاص مثل رژیم کم چربی ، کم سدیم ، پرفیبر ، کاهش وزن ، دیابتی و حتی رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده کرد.

۲- انجیر سدیم و چربی ندارد و مانند سایر میوه ها بدون کلسترول است.

۳- ۴۰ گرم انجیر تازه یا یک چهارم لیوان از خرد شده ی آن، معادل یک واحد میوه است.

۴- ۵/۱ عد انجیر خشک معادل یک واحد میوه یا ۱۵ گرم کربوهیدرات است که کربوهیدرات آن از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است.

۵- انجیر، فیبر غذایی بالایی دارد و هر واحد آن ۲۰ درصد نیاز روزانه را تأمین می کند که بیش از هر نوع میوه تازه یا خشک می باشد.

۶- انجیر بیش از سایر میوه ها املاح دارد. ۴۰ گرم انجیر تازه دارای ۲۴۴ میلی گرم پتاسیم ( ۷ درصد نیاز روزانه ) ، ۵۳ میلی گرم کلسیم ( ۶ درصد نیاز روزانه ) و ۲/۱ میلی گرم آهن ( ۶ درصد نیاز روزانه ) می باشد.

خواص درمانی انجیر
انجیر از نظر طب قدیم ایران ، گرم و تر است .

– انجیر تعرق بدن را زیاد می کند .

– ادرار آور است . اگر ترشح ادرار کم باشد ،خوردن انجیر باعث ازدیاد آن می شود .

– حرارت بدن را کاهش می دهد .

– چاق کننده است و برای آنهایی که می خواهند وزن اضافه کنند بسیار مفید است . بدین منظور می توان آن را با شیر مخلوط کرد و در بین غذاها خورد.

– انجیر ( تازه یا خشک ) یبوست را برطرف می کند و یکی از بهترین میوه ها برای تمیز کردن روده بزرگ و رفع یبوست است . در قدیم برای از بین بردن یبوست از شربت انجیر استفاده می کردند .

– برای درمان ناراحتی های سینه حدود ۲۰ گرم از خرما ، عناب ، انجیر خشک و مویز را با هم مخلوط کرده و آسیاب می کنند. سپس این پودر را با یک لیتر آب می جوشانند تا حجم آن به نصف برسد . از این جوشانده می توان به مقدار سه فنجان در روز مصرف نمود .

– جوشانده انجیر خشک درمان کننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی ، کلیه ، ذات الریه ، ذات الجنب ، سرخک ،مخملک و آبله می باشد .

– جوشانده غلیظ انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است و غرغره کردن آن گلودرد را برطرف می کند.

– برای برطرف کردن سیاه سرفه ، برونشیت و ذات الریه از ” قهوه ی انجیر” استفاده کنید. برای درست کردن این قهوه ، انجیر خشک را ابتدا بو می دهند و سپس آن را آسیاب می کنند تا بصورت پودر درآید .

– انجیر دستگاه هاضمه را تقویت می کند .

– انجیر برای درمان سوء هاضمه مفید است .

– سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است .برای تهیه سوپ ، انجیر نرسیده را با گوشت بپزید .

– برای برطرف کردن ورم گلو ، ۵۰ گرم انجیر زرد را در ۵۰۰ گرم شیر ریخته و مدت ۱۵ دقیقه بگذارید بماند. سپس آن را غرغره کنید و مقدری از آن را نیز بنوشید. می توانید آن را با عسل هم شیرین کنید .

– انجیر خشک جوشیده شده در شیر برای درمان آنژین ، ورم لثه و ورم مخاط دهان مفید است .

– یکی از داروهای بسیار موثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه می باشد . این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج کرده و درد را از بین می برد.

انجیر ، به خصوص انجیر خشک خیسانده در آب یا شیر ، موثرترین درمان برای رفع یبوست است.
– انجیر را می توان همراه با میوه های دیگر مصرف کرد. انجیر با میوه های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست .

– انجیر برای آنهایی که قند خونشان پائین می آید و یک دفعه احساس ضعف می کنند مناسب است، زیرا قند آن به سرعت در روده کوچک جذب می شود.

– خوردن انجیر باعث افزایش نیروی جنسی می شود .

– برای برطرف کردن ورم بناگوش و دمل ها ، ضمادی از انجیر خشک با آرد جو و گندم درست کنید و روی ورم دمل بگذارید .

– دم کرده انجیر با شنبلیله ، برای سینه درد مفید است .

– برای رفع ورم طحال، انجیر را به مدت ۹ روز در سرکه خیس کنید و هر روز پنج عدد از آن را با سرکه بخورید .

– انجیر ضد سرطان است .

– انجیر در معالجه بیماری های پوستی  موثر است .

– مربا و کمپوت انجیر برای درمان یبوست موثر است ،۵ لذا می توان ۳ یا ۴ انجیر تازه را چهار قطعه کرد و در نیم لیتر شیر جوشاند تا بپزد و آن را با ۱۲عدد کشمش صبح ناشتا بخورند.

– هضم انجیر آسان است و مصرف آن برای بچه ها و اشخاصی که از بستر بیماری برخاسته اند و دوره نقاهت را می گذرانند، بسیار مفید است.

– انجیر به علت دارا بودن دانه های ریز، باعث تقویت معده و روده می شود، ولی برای کبدهای ضعیف زیان آور است.

– سرشار بودن انجیر از پتاسیم، تامین کننده سلامتی کودکان ضعیف و کم خون  و بی اشتها ست.

– اگر انجیر و عسل را به طور مساوی با هم مخلوط نمایید و بخورید، جهت زخم معده  بسیار مفید است.

– انجیر به علت داشتن پتاسیم، درجه قلیائیت بدن را بالا برده و در دفع اوره و چربی خون بسیار موثر است.

– شربت انجیر، تسکین دهنده دردهای گلو و سرفه  است.

– انجیر خشک خیسانده شده در شیر بسیار خوشمزه و برای درمان یبوست شدید بسیار مفید است. همچنین خوردن انجیر خشک خیسانده در روغن زیتون  در صبح ناشتا ، برای رفع یبوست موثر است.

منبع: دیهوک نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − هشت =