امکانات آتش نشانی طبس جوابگو نیست

امکانات آتش نشانی طبس جوابگو نیست

طبس نیوز به نقل از ایرنا شهرستان طبس به لحاظ واقع شدن در یک منطقه استراتژیک و مجاورت با هفت استان کشور ، مسیر تردد زائران علی بن موسی الرضا (ع) بوده و مسیر ترانزیت بندر عباس نیز می باشد و روزانه هزاران کامیون، اتوبوس، زائر و مسافر از مسیر شهرستان عبور می کنند.

موقعیت طبس و واقع شدن در مسیر ترانزیتی باعث می شود حوادث متعددی نیز در این شهرستان وسیع اتفاق بیافتد ولی تعداد ایستگاه های آتش نشانی طبس کم بوده و ایستگاه های موجود هم از امکانات و نیروی انسانی کافی برخوردار نیستند و با این امکانات مطمئنا در صورت بروز حادثه در شهر مشکل به وجود خواهد آمد و این تجهیزات به هیچ عنوان جوابگو نمی باشد.

به عنوان مثال درچند روز گذشته در منطقه دیهوک تریلر حامل بنزین چپ میکند که هر لحظه انتظار انفجار آن وجود داشت که به دلیل کمبود نیرو و امکانات آتش نشانی دیهوک ماموران ایستگاه های طبس نیز به آنجا اعزام میشوند که فاصله طبس تا دیهوک ۸۵ کیلومتر می باشد و رسیدن نیروها زمان می برد.

آتش نشانی طبس تنها یک ست فرسوده و مستعمل امداد و نجات در اختیار دارد

مدیر آتش نشانی طبس در گفتگو با خبرنگار ما گفت: می طلبد مسئولان نسبت به مجهز کردن آتش نشانی به ستهای امداد و نجات توجه ویژه داشته باشند.

جعفر حقگوی گفت: در حال حاضر آتش نشانی طبس با توجه به سطح پوشش تحت امداد رسانی خود تنها یک ست فرسوده و مستعمل امداد و نجات در اختیار دارد و در شهرهای عشق آباد و دیهوک ست امداد و نجات وجود ندارد.

وی افزود: در شهرستان سه عدد ست امداد و نجات موجود است که دو ست در اختیار هلال احمر بوده و یکی نیز در اختیار آتش نشانی طبس می باشد.

وی بیشترین حوادثی که در طبس رخ میدهد را تصادفات بیان کرد.

* یک ایستگاه کامل آتش نشانی در طبس نیست و ایستگاه های موجود زیر خط فقر تجهیزاتی است

کارشناس آتش نشانی در ستاد بحران استانداری یزد نیز گفت: پست امداد و نجات موجود در آتش نشانی طبس بسیار ضعیف، کهنه و مستعمل است که جوابگو نیست.

سید محمد رضا پور مسجدی ادامه داد: لوازم و تجهیزات انفرادی باید تکمیل شده و خودروی نیمه سنگین این ایستگاه سرعت پایینی دارد.

وی با بیان اینکه لوازم و تجهیزات آتش نشانی طبس ضعیف است و نیاز به بازسازی اساسی دارد گفت: این بازسازی حدود ۵۰۰۰ میلیون ریال هزینه دارد.

وی اظهار داشت: با این امکانات مطمئنا در صورت بروز حادثه در شهر مشکل به وجود خواهد آمد و این تجهیزات به هیچ عنوان جوابگو نبوده و کمبود نیرو کاملا احساس می شود.

وی با بیان اینکه برای هر ۵۰ هزار نفر یک ایستگاه کامل آتش نشانی نیاز است گفت: یک ایستگاه کامل در طبس نیست و ایستگاه های موجود درجه سه بوده و زیر خط فقر تجهیزاتی است.

این کارشناس آتش نشانی با توجه به لوله کشی گاز در سطح شهر طبس از مردم خواست که اینکار را به پیمانکاران مورد اعتماد بسپارند و بعد از اتمام کار، لوله کشی ۳۶ ساعت تحت فشار قرار گیرد که باید فشار ۳۰ پوند باشد که اگر کمتر از این باشد جایی نشتی داشته و باید بازرس اداره گاز این موضوع را بررسی کند.

وی از مردم خواست در این مدت ۳۶ ساعت پیمانکار به هیچ عنوان وارد منزل نشود.

* به هیچ عنوان برای گاز سوز کردن خودرو از کپسول های گاز استفاده نشود

پور مسجدی گفت: بعد از گازکشی کپسول ها و پیک نیک های گاز به صورت خالی نگهداری شده و در هنگام نیاز پر شود.

وی با تاکید بر عدم نگهداری سیلندرهای گاز در جاهای عمیق مانند زیر زمین ها خواست تا در صورت نیاز این وسایل در فضای باز و زیر سایه بان نگهداری شود.

وی از مردم خواست تا سیلندرهای گاز را در پشت بام ،نزدیکی کولر و در معرض حرارت مستقیم و آفتاب نگهداری نکرده و به هیچ عنوان برای گاز سوز کردن خودرو از آنها استفاده نشود.

وی علت بیش از ۸۵ درصد آتش سوزی ها را بی احتیاطی دانست و گفت: بیش از ۷۰ درصد آتش سوزی ها برای اولین بار رخ میدهد و خطای انسانی بالاترین علت را دارا است.

شهردار طبس هم گفت: با همه امکانات آتش نشانی باز هم کمبودهای زیادی احساس می شود.

شهردار طبس با تبریک هفتم مهرماه که روز آتش نشانی و خدمات ایمنی نام گرفته است با اشاره به وسعت بسیار زیاد شهرستان طبس گفت مجهزترین مرکز امداد و نجات در واحد آتش نشانی شهرداری طبس است که با همه امکانات کمبودهای زیادی احساس می شود و امیدواریم با کمک مسئولان بتوانیم این نواقص را رفع کنیم.

جعفر بورنگ افزود: از حدود سه سال پیش که من به عنوان شهردار طبس انتخاب شدم توجه خاصی به این موضوع داشته از ابتدا سعی کردم نیروهای ورزیده، توانمند و جوان را در این قسمت بکارگیری کنیم چراکه ارتباط مستقیمی با جان و مال مردم دارند.

وی از جذب شش نفر در سال ۱۳۸۹ و جایگزینی تعدادی از نیروهای بازنشسته خبر داد.

وی ادامه داد: در حال حاضر دو ایستگاه شمار یک و دو در دو منطقه شهر طبس واقع شده و خدمات رسانی میکنند.

شهردار طبس تعداد نیروهای آتش نشانی این شهر را ۱۷ نفر بیان کرد و افزود: در ۲۵ شهریور ماه همزمان با سالگرد زلزله طبس در سال ۱۳۵۷ مانور و امتحان آتش نشانی برگزار شد که همه نیروها سرافراز در آمدند.

وی تجهیزات آتش نشانی موجود در شهر طبس را چهار دستگاه خودرو نو، سه دستگاه ماشین آلات سنگین، یک دستگاه نیمه سنگین و یک دستگاه موتور سیکلت عنوان کرد.

* امکانات و نیروهای حاضر آتش نشانی طبس جوابگوی وسعت و حجم کار نیست

جعفر بورنگ گفت: به دلیل وسعت زیاد شهرستان، وجود فرودگاه و راه آهن، کارخانجات و فاصله زیاد شهر از شهرهای مجهز اطراف گفت: امکانات و نیروهای حاضر جوابگوی وسعت و حجم کار نبوده و امیدواریم با کمک مسئولان و ستاد بحران استانداری مشکلات حل و فصل شود.

وی افزود: در برخی موارد نیروهای ما تا فاصله های ۲۲۰ کیلومتری نیز امداد رسانی کرده اند.

شهردار طبس با بیان اینکه ساختمان یکی از دو ایستگاه آتش نشانی طبس بیش از ۳۰ سال عمر دارد گفت: برای احداث ساختمان جدید نیاز به اعتبار داریم.

وی گفت: برای شهر طبس نیروی کافی داریم ولی با توجه به وسعت خدمات رسانی نیاز است که نیرو اضافه شده و به دو ست امداد و نجات جاده ای دیگر نیاز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × چهار =