مدیر جهادکشاورزی طبس گفت: شهرستان طبس با ۳۵۰ هکتار سطح زیرکشت زعفران و میانگین عملکرد ۴.۳ کیلوگرم زعفران خشک در هر هکتار مقام اول سطح زیرکشت و تولید زعفران در استان یزد را به خود اختصاص داده است.
طبس نیوز به نقل از ایسنا، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس، گفت: شهرستان طبس با ۳۵۰ هکتار سطح زیرکشت زعفران و میانگین عملکرد ۴.۳ کیلوگرم زعفران خشک در هر هکتار مقام اول سطح زیرکشت و تولید زعفران در استان یزد را به خود اختصاص داده است.
“محمود اسدی” در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه یزد، گفت: زعفران یکی از مناسبترین گیاهان مناطق کم آب است که برداشت آن در شهرستان طبس از نیمه دوم آبانماه آغاز شده و تا اواخر آذرماه ادامه خواهد داشت.
وی با پیشبینی تولید حدود ۱.۵ تن زعفران خشک در سالجاری از مزارع این شهرستان، گفت: مناطق عمده کاشت و توسعه این محصول بخش دستگردان و دیهوک شهرستان طبس است که با توجه به شرایط مناسب این مناطق و تلاش کشاورزان طبس در سال زراعی ۹۱-۹۰ زعفرانکار نمونه استانی با عملکرد ۱۶ کیلوگرم زعفران خشک در هکتار(چهار برابر میانگین شهرستانی) از شهرستان طبس انتخاب و معرفی شده است.
وی افزود: مقداری از زعفران تولیدی در مناطق زعفرانکاری فرآوری شده و مابقی نیز به صورت گل به استانهای همجوار صادر میشود.
مدیر جهاد کشاورزی طبس مشکل عمده زعفرانکاران طبسی را کمبود آب کشاورزی بر اثر خشکسالیهای متوالی اعلام کرد و ادامه داد: به منظور کمک به زعفرانکاران شهرستان، در سالهای گذشته به وسیله تانکر اقدام به آبیاری باغات زعفران شده و در سال جاری نیز آبرسانی به باغات زعفران از هیجدهم آبانماه آغاز شده است.
وی گفت: برای ارتقاء سطح آگاهیهای زعفرانکاران و افزایش کمی و کیفی این محصول نیز هفت جلسه کارگاه آموزشی مدرسه در مزرعه با موضوعات مختلف و سه مورد دوره آموزشی یک روزه مبارزه با علفهای هرز برگزار شده است و همه ساله جهت فرآوری زعفران تعدادی الک و هیتر نیز در اختیار زعفرانکاران قرار میگیرد.
اسدی گفت: از محل طرح اصلاح الگوی کشت، ۳۰۰۰ مترمربع از مزارع شهرستان طبس به روش جدید زیرکشت محصول زعفران قرار گرفته است.