دست بافته‌های نخل در نگین کویر ایران + تصاویر

مردم طبس از دیرباز همواره با درخت خرما مهر ورزیده اند و چون انسانی زنده، برایش ارزش گذاشته اند. خرمای طبسی هیچ گاه از یاد نمی رود، زیرا شیرینی برخورد مردمانش را به یاد می آورد.

طبس نیوز:مردم طبس از دیرباز همواره با درخت خرما مهر ورزیده اند و چون انسانی زنده، برایش ارزش گذاشته اند. خرمای طبسی هیچ گاه از یاد نمی رود، زیرا شیرینی برخورد مردمانش را به یاد می آورد.

به گزارش طبس نیوز به نقل از تسنیم،مردمانی که با دستان توانای خود برگهای درخت نخل را در هم تابیده و زیباترین صنایع دستی را به عرصه ظهور رسانیده اند.

زیبایی کار بر شاخ و برگ نخل، شگفت انگیز است، حصیربافی یکی از صنایع دستی مردم طبس است که با فرهنگ و باورهای این خطه کویری خو گرفته است.

مسئول نماینده میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان طبس گفت: برگ درخت خرما که در تداول عامه مردم طبس “پیشک” نامیده می شود، در ساخت زنبیل، حصیر، جارو و … استفاده می شود.

 سیدمهدی قیصری درخصوص مراحل ساخت هنر حصیربافی  بیان کرد: بعد از انتخاب برگ های مناسب درخت خرما، آنها را دسته بندی و خشک می نمایند.

وی در ادامه آبدهی و خیس نمودن برگ ها ی خشکی که از مرحله قبل تدارک دیده شده وتهیه بافته با طول مورد نظر، خشک نمودن بافته و پر گیری، پیوند زدن و اتصال بافته با استفاده از دوج و ایجاد اشکال و احجام مورد نظر و تهیه رشته های لیفی از الیاف نخل برای بند و دستگیره ولبه را از دیگر مراحل کار در حصیر بافی دانست.

گفتنی است اگرچه در زندگی مدرن امروز مردم طبس، دست ساخته های حصیری کمتر کاربرد دارد، اما حفظ و صیانت آن یادآور سرزمین نخل ها در نگین کویر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × پنج =