همکاری برای مقابله با ناامنی غذایی، محاصره‌ها و تحریم‌ها

نماینده دائم ایران: برای مقابله با ناامنی غذایی در جهان، رفع محاصره‌ها و تحریم‌ها و تقویت همکاری بین‌المللی ضروری است.

به گزارش پایگاه خبری طبس نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،

مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، در سخنرانی خود در نشست عالیرتبه شورای امنیت در خصوص درگیری‌ها و امنیت غذایی، گفت: آمار‌های جاری از میزان افراد در معرض گرسنگی و ناامنی غذائی در جهان هشدار دهنده بوده و مقابله با این چالش ضرورت و فوریت یافته است.
وی افزود: اصل بنیادین در این راستا باید تضمین تحقق حق غذا برای همه، در همه جا، در همه زمان‌ها و تحت همه شرایط، چه جنگ و چه صلح، باشد؛ چون رهایی از گرسنگی و سوء تغذیه یک حق مسلم است.
روانچی ادامه داد: تحقق کامل این حق مستلزم یک رهیافت جامع و اقدام قاطع در سطوح ملی و بین المللی، به ویژه با تمرکز بر مقابله با کلیه علل ریشه‌ای ناامنی غذائی و نیز همکاری و کمک مؤثر بین المللی است. در این زمینه وی بر لزوم تقویت فعالیت‌های مربوطه مجمع عمومی، شورای اقتصادی و اجتماعی و همچنین نهاد‌ها و کارگزاری‌های تخصصی ذیربط نظام ملل متحد تأکید کرد.
روانچی ضمن اشاره به اینکه طبق حقوق بین‌الملل بشردوستانه، تضمین دسترسی غیرنظامیان به غذا در درگیری‌های مسلحانه و اشغال الزامی و گرسنگی دادن به غیرنظامیان به عنوان حربه جنگی نیز ممنوع است، گفت: برای مقابله با ناامنی غذائی حاد ناشی از منازعات، شورای امنیت باید همه طرف‌های درگیر را به رعایت این اصول ملزم سازد و در عین حال خود شورا نیز نباید تحت هیچ شرایطی تجارت بشردوستانه، بویژه غذا و دارو را تحریم کند. در این راستا، روانچی تأکید کرد: هیچ امری ضروری‌تر از رفع فوری محاصره غیرانسانی علیه مردم یمن و برچیده شدن محاصره غیرقانونی غزه نیست.
نماینده دائم کشورمان همچنین از اعمال تحریم‌ها به عنوان یکی از عوامل اصلی ایجاد ناامنی غذایی یاد کرد و گفت: تحریم‌ها غیر انسانی، غیراخلاقی و غیرقانونی بوده و به دلیل پیامد‌های گسترده، ویرانگر و درازمدت، هم به اندازه تروریسم وحشیانه و هم به اندازه جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت، جنایتکارانه هستند.
وی در این راستا ضمن اشاره به نقش تحریم‌های آمریکا در جلوگیری از دسترسی ایران به غذا، دارو و تجهیزات پزشکی و نیز تضعیف توانائی کشورمان در مقابله مؤثر با کرونا گفت: کشور‌ها نباید از ابزار‌های قهرآمیز اقتصادی، سیاسی برای تحت فشار قرار دادن دیگر دولت‌ها استفاده کنند و باید حذف فوری تحریم‌ها به عنوان یک اقدام اساسی جهت مقابله با ناامنی غذائی مد نظر قرار گیرد.

لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + 7 =