دختر یکساله هرمزگانی زندگی بخش چهار نفر

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و رییس اهدای عضو این استان گفت: اهدای اعضای دختر بچه یک ساله در استان که دچار مرگ مغزی شده بود، زندگی بخش چهار نفر شد.

 محمود حسین‌پور عصر چهارشنبه با اعلام این خبر به رسانه‌ها اظهار داشت: سما سروردی گلستانی کوچکترین عضو خانواده از اهالی خیراندیش شهر بندرپل و اهل تسنن بود که در تاریخ ۱۵ آبان به علت خفگی به بیمارستان کودکان منتقل می‌شود که با وجود تلاش کادر درمان برای نجات جان وی، به دلیل شدت آسیب وارده به سلول‌های مغزی، دچار مرگ مغزی شد.

وی ادامه داد: بعد از تایید مرگ مغزی توسط متخصصان مربوط، هماهنگی جهت اخذ رضایت برای اهدای عضو از خانواده انجام و بعد از رضایت خانواده، هماهنگی‌های لازم با رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه هرمزگان جهت اعزام جت اورژانس هوایی از تهران انجام شد.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در جریان اهدای عضو این جان آفرین یکساله، برای اولین بار در کل کشور فرآیند انتقال جراح پیوند قلب و انتقال اعضا با بالگرد اورژانس ۱۱۵ صورت گرفت و جراح قلب از تهران با جت فالکون سازمان اورژانس کشور، عازم بندرعباس شده و بعد از انجام عمل هاروست قلب، مجددا قلب اهدایی با بالگرد از بیمارستان شهید محمدی تا فرودگاه بندرعباس با بالگرد اورژانس ۱۱۵هرمزگان و از آنجا با جت مجددا به تهران انتقال داده شد.

حسین‌پور ادامه داد: بالگرد اورژانس تهران نیز قلب را از فرودگاه مهرآباد تا بیمارستان رجائی جهت پیوند منتقل کرد و کلیه و کبد نیز با بالگرد دوم اورژانس ۱۱۵ هرمزگان به لارستان و از آنجا با بالگرد اورژانس هوایی شیراز به بیمارستان ابوعلی سینا منتقل شد.

رییس واحد اهدای عضو هرمزگان خاطرنشان کرد: قلب سما در بیمارستان رجائی تهران به یک پسر ۱۶ ماهه پیوند شد و یک کلیه، به یک پسر ۱۰ ساله از هرمزگان پیوند خواهد شد.

دکتر حسین‌پور در گفتگو با خبرنگار ایرنا ضمن تاکید بر فرهنگسازی هر چه بیشتر نسبت به ترویج اهدای عضو، تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۱۱ اهدای عضو در هرمزگان صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۰۰ بیمار دیالیزی در هرمزگان وجود دارد که نیازمند پیوند عضو هستند، گفت: براساس آمار‌های موجود سالانه به طور میانگین ۴۵ نفر در استان به دلیل مرگ مغزی جان خود را از دست می‌دهند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه ۸ عضو و۵۳ نسج و بافت هر بیمار مرگ مغزی قابل اهداست، گفت: پیوند عضو از مرگ بیماران جلوگیری می‌کند و پیوند نسوج نیز از معلولیت بیماران پیشگیری می‌کند و از همین رو اهدای عضو کار بسیار ارزشمندی است و باید در این زمینه فرهنگسازی بیشتری صورت گیرد.

وی ادامه داد: اعضای بدن فردی که دچار مرگ مغزی شده را تنها تا زمانی که تپش قلب دارد، می‌توان اهدا کرد و به محض اینکه قلب تپش خود را از دست بدهد فرصت اهدای عضو نیز از دست می‌رود و از همین رو مقوله فرهنگسازی جهت جلب رضایت خانواده فرد بیمار و حفظ زمان طلایی به منظور پیوند عضو از اهمیت بالایی برخوردار است.

دکتر حسین‌پور تصریح کرد: در حال حاضر روزانه به طور میانگین بین ۷ تا ۱۰ نفر از استان هرمزگان برای دریافت کارت اهدای عضو اقدام می‌کنند.

متخصصان علم پزشکی می‌گویند، مرگ مغزی درمان ندارد، اما می‌توان با اهدای اعضای بدن فردی که دچار مرگ مغزی شده به دیگر بیماران نیازمند عضو، زندگی دوباره بخشید.

پیوند‌های متداول عبارتند از کلیه ها، قلب، کبد، پانکراس، روده، ریه، استخوان، مغز استخوان، پوست و قرنیه؛ همچنین برخی از ارگان‌ها و بافت‌ها را می‌توان زمانی که شخص اهدا کننده زنده است به شخص دیگری پیوند زد مانند یکی از کلیه‌ها و بخشی از کبد، اما در بیشتر موارد اهدای عضو زمانی صورت می‌گیرد که فرد اهدا کننده در قید حیات نباشد.

نخستین پیوند انجام شده در ایران در ۱۳۱۴ خورشیدی و با پیوند قرنیه شروع شد و پس از آن پیوند کلیه در ۱۳۴۷ خورشیدی انجام گرفت، همچنین پیوند مغز استخوان در ۱۳۶۹ خورشیدی، پیوند قلب و کبد در ۱۳۷۲ خورشیدی، پیوند ریه در ۱۳۷۹ خورشیدی و در نهایت پیوند روده و پانکراس در ۱۳۸۵ خورشیدی صورت پذیرفت.

لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − 6 =