قیمت دلار چگونه کنترل شد؟

نورنیوز-گروه اقتصاد: اصغر بالسینی گفت: روز گذشته (۱۵ بهمن ۱۴۰۲) پنجمین حراج حضوری شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا برگزار شد که در مجموع ۱۱۲ شمش یک کیلویی عرضه و از این تعداد ۹۴ شمش مورد معامله قرار گرفت. متوسط قیمت شمش در این حراج سه میلیارد و ۵۳۵ میلیون تومان بود. از ۲۷ دی‌ماه که اولین حراج حضوری برگزار شد، به طور مرتب در روزهای یکشنبه و سه‌شنبه از ساعت ۱۲ تا ۱۶ 

هر هفته این حراج صورت می‌گیرد که تا کنون پنج حراج برگزار شده و جمعا ۲۰۰ کیلوگرم شمش طلا مورد معامله قرار گرفته است.حراج بعدی که ششمین مرحله فروش محسوب می‌شود سه‌شنبه (۱۷ بهمن ماه) خواهد بود.


بالسینی با بیان این‌که شمش‌های فروخته شده متعلق به صادرکنندگان بوده است، گفت: صادرکنندگان برای رفع تعهد ارزی خود شمش طلا وارد کردند. وقتی این طلاها که متعلق به صادرکنندگان است فروخته می‌شود منابع ریالی که می‌تواند در در فرآیند تولید و صاردات باشد در اختیار صادرکنندگان قرار می‌گیرد. در واقع به سرمایه در گردش تولیدکنندگان و صادرکنندگان کمک می‌شود.


سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران تصریح کرد: ثمره دیگر این اقدام آن است که نیازهای مصرفی به طلا از طریق مرکز مبادله تامین می‌شود.


او عرضه شمش طلا را در جلوگیری از نوسانات بازار طلا و جواهر موثر دانست و گفت: عرضه و فروش نزدیک به ۲۰۰ کیلوگرم شمش طلا در کمتر از ۲۰ روز گذشته باعث شده علاوه بر کمک به صادرکنندگان، نیاز تقاضای مصرفی هم در صنف اتحادیه طلا و جواهر تامین شود.


بالسینی درباره تاثیر حراج شمش بر بازار ارز نیز بیان کرد: طبیعتا بازار طلا همان‌طور که از بازار ارز تاثیر می‌گیرد به همان نسبت بر این بازار اثر دارد. وقتی عرضه طلا در بازار انجام می‌شود و کسانی که نیازهای مصرفی دارند می‌توانند این نیاز را تامین کنند اثر آن بر بازار طلا و به موازات آن بازار ارز نمایان می‌شود.


 

ایسنا

لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − 4 =