دلار‌‌هایی که با خام فروشی از دست می‌رود/حاشیه سود تا ۸.۵ دلار پالایش یک بشکه نفت در جهان

اوپک در آخرین گزارش اعلام کرد حاشیه سود پالایش نفت خام در کشورها ۵.۵ تا ۸.۵ دلار در هر بشکه در نوسان است،‌در حالی که در ایران تنها کمتر از ۵۰ درصد از ظرفیت پالایش نفت استفاده می‌شود.

به گزارش طبس نیوز به نقل از خبرنگار اقتصاد بین‌الملل فارس، سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، در بخشی از گزارش ماهانه خود در ماه دسامبر که به وضعیت محصولات پالایش شده در ماه نوامبر۲۰۱۶  پرداخته است، اعلام کرد، بازارهای محصولات پالایش شده در حوزه آتلانتیک در نوامبر ۲۰۱۶ عملکردی آشفته از خود نشان داده است.

از طرفی، حاشیه سود پالایش به پشتوانه کم شدن عرضه در بازار تقویت شد. با این حال، کاهش شدید در تولید بنزین، به حاشیه سود در سواحل خلیج آمریکا ضربه زد و آن را تحت تاثیر قرار داد. در عین حال، حاشیه سود پالایش در اروپا به علت بازار متوازن بنزین همچنان با رشد مواجه شد.

در آسیا، حاشیه سود پالایش به علت تقاضای منطقه‌ای ثابت، تقویت شد. حاشیه سود پالایش در سنگاپور در نوامبر۲۰۱۶ به طور متوسط به ۸.۵ دلار در هر بشکه رسید که ۷۰ سنت بیش از سطح ماه پیش از آن بود.

حاشیه سود پالایش نفت برنت در شمال غرب اروپا در نوامبر ۲۰۱۶ نسبت به ماه پیش از آن ۲۰ سنت افزایش داشته است.

برای دیدن عکس بر روی سایز اصلی کلیک کنید

حاشیه سود پالایش نفت برنت در فاصله نوامبر ۲۰۱۵ تا نوامبر ۲۰۱۶ بین ۸ دلار تا ۷.۲ دلار در هر بشکه بوده است و در کمترین قیمت به ۴ دلار در هر بشکه رسیده است.

در مورد نفت خام آمریکا یا همان WTI نیز در این بازه زمانی حاشیه سود پالایش این نوع نفت در هر بشکه ۶ تا ۵.۵ دلار بوده است که در کمترین قیمت به همان ۵.۵ دلار رسیده است. بالاترین قیمت پالایش این نوع نفت بیش از ۸ دلار بوده است.

ازآنجایی که ماه اکتبر، فصل اوج تعمیرات پالایشگاه در جهان است و بیش از ۶ میلیون بشکه در روز از ظرفیت این پالایشگاه‌ها از خط خارج شده بود، توان عملیاتی این پالایشگاه‌ها در ماه نوامبر در حال افزایش بوده است.

*فعالیت‌های پالایشی

بهره‌برداری پالایش در آمریکا در نوامبر ۲۰۱۶ به طور متوسط حدود ۸۸ درصد برابر با ۱۶.۲ میلیون بشکه در روز بوده است که ۶۵۰ هزار بشکه در روز از ماه پیش از آن بیشتر است اما ۱۴۰ هزار بشکه در روز از مدت مشابه در سال ۲۰۱۵ کمتر است. این کاهش ناشی از توقف انتقال از خط لوله کولونیال بوده است.

پالایشگاه‌های اروپایی در نوامبر ۲۰۱۶ حدودا ۹۰ درصد ظرفیت خود را به کار گرفته‌اند که مطابق با خروجی ۱۰.۷ میلیون بشکه در روز بوده است. این رقم حدودا روزانه ۱۹۰ هزار بشکه بیشتر از ماه پیش از آن و ۲۸۰ هزار بشکه در روز بیش از مدت مشابه سال ۲۰۱۵ بوده است. این افزایش ناشی از پایان یافتن فصل تعمیرات در اروپا بوده است.

در آسیا، نرخ بهره‌برداری پس از فصل تعمیرات افزایش یافته است. نرخ پالایش در هند، در ماه اکتبر تقریبا به طور متوسط روزانه ۵ میلیون بشکه در روز بوده است که حدود۱۵۰ هزار بشکه بیش از ماه پیش از آن بوده است. در عین حال، خروجی پالایشگاه‌های چین در ماه اکتبر به طور متوسط بیش از ۱۱ میلیون بشکه در روز بوده است که نسبت به ماه پیش از آن ۳۶۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است که رکورد جدیدی در این زمینه محسوب می‌شود.

در سنگاپور در ماه اکتبر حدود ۹۰ درصد ظرفیت پالایشگاه‌ها به کار گرفته شده که برابر با ماه پیش از آن است، درحالی‌که این رقم برای ژاپن در ماه نوامبر ۸۷ درصد عنوان شده است.

همچنین بر اساس این گزارش، بهره‌برداری پالایش در فرانسه در نوامبر ۲۰۱۶ به طور متوسط حدود ۹۳.۴۶ درصد برابر با ۱.۳۱ میلیون بشکه در روز بوده است. این رقم برای آلمان ۸۶.۲۰ درصد برابر با روزانه  1.89 میلیون بشکه، برای ایتالیا ۶۷.۷۹ درصد برابر با روزانه  1.39 میلیون بشکه، برای انگلیس ۷۸.۱۰ درصد برابر با روزانه  1.10 میلیون بشکه و برای ژاپن ۸۵.۲۸  درصد برابر با روزانه  3.26 میلیون بشکه بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 5 =