محققان: احتمال رهایی زودهنگام خاورمیانه از خشکسالی بعید است

تهران-ایرنا- محققان آمریکایی اعلام کردند که که براساس نتایج مطالعه روی استالاگمیت های ایران، بعید است منطقه خاورمیانه برای دستکم ۱۰ هزار سال دیگر از خشکسالی رهایی یابد.

به گزارش طبس نیوز به نقل از روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، استالاگمیت ها رسوباتی آهکی هستند که به صورت ستون هایی مخروطی شکل، در کف غارها تشکیل می شوند.
تازه ترین آنالیز محققان دانشگاه میامی در آمریکا که در زمینه وضعیت دو استالاگمیت در غار قلعه کُرد در مرکز ایران صورت گرفت، سوابق مشروح منابع آبی منطقه را نشان می دهد و براساس آن، بعید است خاورمیانه برای دستکم ۱۰ هزار سال دیگر از خشکسالی رهایی یابد.
تحلیل های جدید که مشروح آن هفته جاری در مجله Quaternary Science Reviews منتشر شد، به دانشمندان کمک کرد تا وضعیت دسترسی به آب را در طول دوره های گذشته یخچالی و بین یخچالی ارزیابی کنند.
دوره یخچالی به دوره‌ای گفته می‌شود که یک منطقه به وسیله یخچال یا یخسار پوشیده می‌شود. دوره یخچالی بازه زمانی در مقیاس هزاران سال در طی یک عصر یخبندان است که با دمای پایین و پیشروی یخچال‌های طبیعی شناخته می‌شود. از سوی دیگر دوره بین ‌یخچالی به دوره‌ای گفته می‌شود که بین دو دوره یخچالی قرار دارد و دمای هوا در آن بالا است. آخرین عصر یخبندان حدود ۱۵۰۰۰ سال پیش پایان یافت. دور هولوسن دوره میان‌یخچالی کنونی است.
‘سواگ متریان’ محقق اصلی در این مطالعه جدید و دانشجوی دکتری در دانشکده رزنستیل دانشگاه میامی اعلام کرد: به طور کلی، دولت های محلی این ذهنیت را ترجیح می دهند که خشکسالی منطقه به یک دوره موقت مربوط می شود و تصور می کنند چشم اندازهای بهتری در زمینه قابلیت دسترسی به آب پیش رو است.
وی افزود: اما مطالعه ما شواهد متفاوتی را یافته است که در حقیقت بر اساس تجدید ساختارهای ‘پائولوکلیمیک’ (دیرینه اقلیم) نشان می دهد که در درازمدت روند موجود احتمالا به سمت کاهش باران پیش می رود.
استالاگمیت ها از رسوبات کلسیم در کف غارها تشکیل می شوند که به صورت قطرات آب از سقف غار ساخته می شوند. تغییرات صورت گرفته در ترکیب شیمیایی لایه های استالاگمیت، همچون یک هسته یخ یا رسوب، می تواند تغییرات آب و هوا را نشان دهند.
آنالیز استالاگمیت های ایران ارتباط محکمی را میان وضعیت دسترسی به آب و تابش خورشیدی – میزان تابش نور خورشید به سطح زمین- در فاصله ۷۵ هزار و ۱۳۰ هزار سال پیش نشان داد. ارتباط های مشابهی نیز میان استالاگمیت ها در نقاط دیگر ‘اوراسیا’ دیده شد.
سوابق هسته های یخ و رسوبات ارتباط میان این الگوهای آب و هوایی خاورمیانه و اوراسیا را تایید کردند.
الگوهای آب و هوایی نشان می دهند که بعید است تشعشات خورشیدی برای ۱۰ هزار سال دیگر افزایش یابد، به عبارت دیگر، رهایی قریب الوقوع از دوره خشکسالی طولانی خاورمیانه بعید به نظر می رسد.
پیش از این نیز شماری از الگوهای آب و هوایی پیش بینی کرده اند که بیشتر قسمت های خاورمیانه تا انتهای قرن حاضر بسیار گرم و خشک خواهد شد.
علمی**۲۰۳۸**
مترجم: درنا محمدیان * انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با کانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − یک =