تمام کشورها باید به مسئله فلسطین توجه کنند

لاریجانی با اشاره به اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی در ایجاد محدودیت‌هایی برای نمازگزاران مسجدالاقصی گفت: تمام کشورها باید به مسئله فلسطین حساس بوده و به آن توجه کنند.

به گزارش طبس نیوز به نقل از حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با تان سری پاندیکار امین حاجی مولیا رئیس مجلس مالزی دیدار و گفت وگو کرد.

لاریجانی در این دیدار با بیان اینکه کشور مالزی جایگاه بسیار مهمی در جهان اسلام دارد، گفت: خوشبختانه دو کشور در مسائل مختلف دارای نظرات مشترک هستند.

وی با تقدیر از حضور پررنگ کشور مالزی در کنفرانس اخیر فلسطین در تهران افزود: تمام کشورها باید به مسئله فلسطین حساس بوده و به آن توجه کنند، به ویژه اخیرا که رژیم صهیونیستی محدودیت هایی را برای نمازگزاران مسجدالاقصی ایجاد کرده و این رژیم به دنبال آن است تا بافت جمعیتی قدس را برهم بزند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با بیان اینکه جمهوری اسلامی آمادگی لازم برای گسترش روابط و تعاملات در حوزه انرژی و تکنولوژی های نو را دارد، تصریح کرد: قطعا سفر هیات پارلمانی مالزی به تهران در گسترش روابط تجاری دو کشور گام مهمی محسوب می شود، از این رو توجه به این مسائل به ویژه انجام گفت وگوهای تخصصی در زمینه انرژی مثبت است.

لاریجانی ادامه داد: خوشبختانه پس از توافق هسته ای زمینه های خوبی برای همکاری و سرمایه گذاری فراهم شد و در این میان برخی از کشورهای اروپایی و آسیایی فعالیت تجاری خود را با جمهوری اسلامی گسترش دادند و ما در این عرصه علاقه مند به تقویت همکاری با کشورهای اسلامی  به ویژه مالزی هستیم.

وی با اشاره به بحران های تروریستی و امنیتی در منطقه گفت: در شرایط کنونی منطقه دچار یک آشفتگی از نظر امنیتی است و در این عرصه برخی کشورها نمی گذارند که این معضل حل شود. البته در ظاهر شعارهایی برای مبارزه می دهند اما در باطن به تروریست ها کمک می کنند، از این رو کشورهای مستقل و صلح طلبی مانند مالزی می توانند در حل این مشکلات اثرگذار باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: خوشبختانه با وجود همه مشکلات امنیتی و تروریستی در منطقه، جمهوری اسلامی ایران از یک امنیت پایدار برخوردار است که از این فرصت می توان برای گسترش سرمایه گذاری ها استفاده کرد.

*رئیس مجلس مالزی: مالزی در مسائل جهان اسلام در کنار ایران است

در این دیدار تان سری پاندیکار امین حاجی مولیا رئیس مجلس مالزی با اشاره به روابط گسترده و مثبت ایران و مالزی گفت: کشور مالزی همواره در مسائل مختلف از جمله موضوع فلسطین و موضوعات جهان اسلام در کنار ایران بوده است.

وی بر لزوم گسترش روابط و همکاری ها به ویژه در حوزه انرژی تاکید کرد و افزود: در این رابطه باید گفت وگوهای تخصصی و فنی میان دو کشور صورت گیرد.

رئیس مجلس مالزی با اشاره به وجود مشکلات و بحران های امنیتی در منطقه و حتی در برخی نقاط کشور مالزی گفت: قطعاً کشورهای منطقه باید برای حل این بحران ها، با یکدیگر همکاری داشته باشند.

*سیاست ایران گسترش روابط با کشورهای آفریقایی است/لزوم ارتقاء همکاری های دو کشور در حوزه دارویی و درمانی

 لاریجانی همچنین با ماهامادو بادومیا معاون رئیس جمهور غنا دیدار و گفت وگو کرد.

لاریجانی در این دیدار با اشاره به اهمیت و جایگاه غنا گفت: سیاست جمهوری اسلامی گسترش روابط با کشورهای آفریقایی است که کشور غنا یکی از این مسیرها محسوب می شود.

رئیس قوه مقننه بر لزوم گسترش تعاملات و همکاری های تجاری و صنعتی میان ایران و غنا تاکید کرد و افزود: جمهوری اسلامی علاقمند به توسعه روابط تجاری، آموزشی، درمانی، صنعتی و کشاورزی با کشور غنا است.

وی ادامه داد: خوشبختانه شرکت های ایرانی در زمینه تولید دارو به پیشرفت های خوبی دست یافته اند و ما آماده گسترش روابط در این بخش با کشور غنا هستیم، همچنین ظرفیت های خوبی در حوزه خدمات مهندسی از جمله پروژه های زیرساختی، راهسازی و انبوه سازی مسکن میان دو کشور وجود دارد.

لاریجانی افزود: کشور غنا، کشوری دوست برای جمهوری اسلامی بوده و سیاست ایران همکاری بیشتر با این کشور است.

 تعاملات ایران و غنا در حوزه تجاری و صنعتی باید افزایش یابد

در این دیدار ماهامادو بادومیا معاون رئیس جمهور غنا با اشاره به روابط مثبت و دیرینه ایران و غنا در چند سال اخیر گفت: با توجه به اهمیت ایران در جهان، این کشور در قالب هیاتی با حضور ۴ وزیر در مراسم تحلیف شرکت کرده است، از طرفی دیگر خوشبختانه همکاری های مختلفی میان دو کشور در سال های گذشته در بخش های آموزشی و درمانی صورت گرفته که این رویکرد و سیاست جمهوری اسلامی قابل تقدیر است.

وی با بیان اینکه ایران با تمدنی غنی، پیشرفت های خوبی را در حوزه گسترش علم کسب کرده است، تصریح کرد: امیدوارم تعاملات دو کشور در حوزه تجاری به ویژه بخش های نفت، گاز، فولاد، کشاورزی، مسکن و خودرو گسترش یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × پنج =