یادداشت به قلم محسن اختیاری-بازیچه هایی همچون البغدادی ؟!

محسن اختیاری از مخاطبان پایگاه خبری طبس نیوز با ارسال یادداشتی با عنوان «بازیچه‌هایی همچون البغدادی؟!» به تحلیل خبر کشته شدن ابوبکر البغدادی سرکرده گروهک داعش توسط آمریکا پرداخته است.

محسن اختیاری: هیچ‌گونه تردیدی نیست که گروه‌هایی همچون داعش و بسیاری گروه‌ها و گروهک‌های مشابه آنان ساخته و پرداخته دست قدرت‌هایی هستند که در این میان گروه تندرو، افراطی و بسیار خشن داعش مستقیما ساخته و دست پرورده آمریکایی‌هاست؛ واقعیتی که خودشان نیز بارها حتی از زبان سردمدارانشان همچون رییس جمهور آمریکا حتی علنا در مقابل رسانه‌ها و در برابر دیدگان مردم جهان به آن اعتراف کرده‌اند. که البته اندکی دقت و توجه به مسائل پیرامونی این گروه‌ها نیز به روشنی این ادعا را اثبات می‌کند.

آیا تا به حال هیچ اندیشیده‌ایم که هزینه‌های بسیار سرسام آور این گروه‌ها از قبیل سلاح و مهمات و ماشین‌آلات مدرن و بسیار هزینه‌های دیگر آنان از کجا تامین می‌شود؟! آیا جز این است که به غیر از دولت‌های ثروتمندی همچون آمریکا و گاو شیرده آنان در منطقه، یعنی عربستان دیگر کشورها نمی‌توانند چنین بهای سنگینی را برای رسیدن به مقاصدشان بپردازند؟

اما هدف از ایجاد چنین گروه‌ها و افراد تندرو و خشنی که از آنان جز خشونت افراطی و ایجاد انزجار در نزد افکار اکثر ملت‌ها و عموم مردم جهان چیزی نمی‌توان دید چیست؟ البته اگر اندکی دقت کنیم پاسخ به این سوال چندان دشوار نخواهد بود علی‌الخصوص آنکه پیدایش این گروه‌ها عمده دامنه فعالیت‌هایشان در محدوده استراتژیک خاورمیانه است.

مگر این منطقه از جهان چه ویژگی خاصی دارد که مدام باید شاهد ماجراجویی قدرت‌های بزرگ و در راس آنان آمریکا باشد؟ و همانگونه که گفتیم پاسخ به این سوال بسیار روشن و آسان خواهد بود. جدای از اهداف فرعی نظیر حمایت از دولت اسرائیل و نیز استفاده‌های داخلی و تبلیغاتی که مشخصا در کشتن افرادی همچون بن‌لادن و البغدادی آن‌هم مدتی قبل از برگزاری انتخابات داخلی آمریکا مطرح است، اصلی‌ترین دلیل این کنش‌ها و ماجراجویی‌ها و در راستای تامین منافعشان و با بیانی کاملا روشن عبارت است از «دستیابی به نفت ارزان و فروش اسلحه گران».

همانگونه که همگی ما می‌دانیم قسمت عمده‌ای از منابع و ذخایر انرژی و به ویژه نفت کره زمین در منطقه خاورمیانه واقع شده و وجود همین نعمت عظیم خدادادی اگرچه منبع درآمدها و ثروت عظیمی برای کشورهای منطقه است اما از سوی دیگر این ناحیه را به منطقه‌ای سوق‌الجیشی و حساس و محل ماجراجویی‌های قدرت‌های غربی و به‌ویژه آمریکایی‌ها مبدل کرده است.

اما دراین میان نقش گروههای افراطی و خشنی همچون القاعده، النصره و داعش و سرکردگان آنها چیست؟ همانگونه که بیان شد عمده اهداف قدرت‌های بزرگ از حضور و ماجراجویی در کشورهای منطقه دستیابی به نفت ارزان و فروش اسلحه گران است؛ شاید ذکر این مطلب جالب باشد که اگر اندکی دقت کرده باشیم شخص رییس جمهور آمریکا حتی در همین کنفرانس خبری بعد از هلاکت سرکرده داعش مستقیما به این نکته اشاره می‌کند که عمده هدف اصلی آنها این‌ است که سهمی ازنفت سوریه به آنها برسد و از طرفی نیز ابراز ناخرسندی می‌کند از اینکه بعد از تحولات عراق و صرف هزینه‌های چند تریلیون دلاری سهم چندانی از نفت عراق به آمریکایی‌ها نرسیده است!

به وضوح روشن است که برای دستیابی به اهداف ذکر شده آنان هرچه آتش جنگ‌ها و تنش‌ها در منطقه دامنه وسیع‌تری داشته باشد زمینه دسترسی آنان به اهدافشان بیشتر مهیا خواهد بود، چرا که به عنوان مثال کشوری مانند عربستان که حتی در ادبیات سیاسی جهان بعضا از آن به عنوان گاو شیرده آمریکایی‌ها تعبیر می‌شود به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در بازار جهانی و نیز به عنوان یکی از بزرگترین خریداران سلاح‌های غربی و آمریکایی می‌بایست این سلاحها را در عرصه‌هایی همچون جنگ با ملت مظلوم یمن مصرف کند تا بازار فروش سلاح‌های آمریکایی همچنان گرم و پر رونق بماند!

اما در این میان به سرنوشت بازیچه‌هایی همچون داعش و سرکرده آنان باید تاسف خورد که به عنوان آتش بیار معرکه و برای ایجاد تنش در منطقه و هموار کردن مسیر قدرت‌های غربی برای دستیابی به اهداف و منفعشان و صراحتا برای فراهم نمودن زمینه انعقاد قراردادهای چند میلیارد دلاری با برخی کشورهای منطقه، بویژه برخی کشورهای ثروتمند عربی با برخورداری از ثروت‌های بادآورده نفتی، توسط خودشان ایجاد و حمایت می‌شوند، و سرانجام هم پس از مدت زمان کوتاهی که بعضا بالغ بر چند سال هم نمی‌شود و زمانی که دیگر به کار نمی‌آیند و اصطلاحا تاریخ مصرفشان منقضی شده است، با برجای گذاشتن جنایت‌های فراوان به سهولت به دست همان کسانی که آنان را خلق کرده‌اند از میان برداشته می‌شوند و نهایتا به سرنوشت افرادی همچون صدام، بن لادن و آخرین آن‌ها یعنی ابوبکر البغدادی دچار می‌شوند.

و اما مسئله قابل ذکر و حائز اهمیت دیگر در این موضوع این است که قطعا با از میان برداشته شدن این افراد و حتی پایان یافتن سلطه گروه‌هایی همچون داعش باز هم این بازی کثیف که به قیمت جان انسان‌های بی‌گناه بسیاری انجام می‌شود پایان نیافته و باز هم دنیا شاهد چنین بازی‌ها و ماجراجویی‌هایی از جانب قدرت‌هایی همچون آمریکایی‌ها خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 16 =