خراسان جنوبی جولانگاه قاچاقچیان چوب/ تیشه بر ریشه درختان چندصدساله!

خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی؛ قهر ۲۲ ساله طبیعت در خراسان جنوبی سبب شد تا بیشتر درختان مثمر و غیر مثمر به واسطه تشنگی از پا درآیند و یا تنه آنها لانه حشرات و کرم‌های چوبخوار شود و یا اینکه گردن به تیغ اره‌های چوب‌بری بدهند تا آفات آن‌ها به دیگر درختان سرایت نکند.

همین خشک شدن دسترنج گذشتگان و کشاورزان عصر حاضر در خراسان جنوبی جولان را برای قاچاقچیان چوب در این استان ضربه خورده از خشکسالی‌های دو دهه‌ای بیش از پیش فراهم کرد، اگر به هر آبادی از خراسان جنوبی در هر فصلی سر بزنی صدای گوش‌خراش اره‌های چوب‌بری به گوش می‌رسد که در حال قطع درختان سروقامتی هستند که زمانی سایه‌سار روستاییان و مایه سرسبزی این نقاط بودند اما حالا آتش خشکسالی آن‌ها را به تلی از خاکستر مبدل کرده است.

خشکی این درختان سبب شده تا همه فصول خراسان جنوبی گویی زمستان است و درختان هم سبکبال به خواب زمستانی رفته‌اند.

قاچاق چوب در تمام نقاط استان

قاچاق چوب فقط مربوط به نقطه خاصی از خراسان جنوبی نمی‌شود بلکه همه نقاط استان را درگیر خودش کرده است، قاچاقچیان با رصد نقاط مختلف قدم در مسیر قطع درختان می‌گذارند و با پرداخت بهایی اندک سود گزافی را برای خود دست و پا می‌کنند، قاچاقچیان چوب هم اغلب از استان‌های شمالی هستند و بیشتر هم دنبال چوب درختان عناب، گردو، بادام و توت.

درختان سپیدار «خوان» در چنگ قاچاقچیان چوب

مدتی نیز درختان سپیدار روستای «خوان درمیان» به جولانگاه قاچاقچیان چوب مبدل شده است، درختان سپیدار یکی پس از دیگری روی زمین می‌غلتند و بعد از بارگیری راهی دیگر نقاط کشور می‌شوند. گاهی هم قاچاقچیان به سراغ عنابستان‌های جنوب استان می‌روند و چوب این درختان را به تاراج می‌برند آن هم با قیمت بسیار اندک.

با وجودی که مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی معتقد است قاچاق چوب امسال در خراسان جنوبی در مقایسه با سال گذشته نصف شده، اما هنوز هم همین میزان قاچاق بسیار است و نگران‌کننده.

قاچاق نصف شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در گفت‌وگو با فارس می‌گوید: پنج تن چوب قاچاق از ابتدای سال تاکنون در خراسان جنوبی کشف شده که نسبت به سال گذشته بیش از ۵۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد. 

علیرضا نصرآبادی با بیان این که بیشتر چوب‌های قاچاق از گونه باغی است، افزود: سال گذشته در استان ۱۱ تن چوب قاچاق کشف شد که مقصد آنها بیشتر استان‌های شمالی و البرز بوده است.

وی با بیان اینکه این چوب‌ها برای تولید زغال و کاغذ مورد استفاده قرار می‌گیرد گفت: چوب درختانی مانند گردو، بادام و توت بیشتر مدنظر سودجویان است که از شهروندان تقاضا داریم در صورت مشاهده هر گونه تخلف مراتب را از طریق شماره ۱۵۰۴ و ۱۳۹ گزارش دهند.

پایان پیام/۳۶۳۵/ف


لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − شش =