هزار واحد نهضت ملی مسکن خراسان جنوبی دهه فجر تحویل مردم می شود

به گزارش پایگاه خبری طبس نیوز به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، علیرضا عباس زاده، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی امروز درخصوص وضعیت نهضت ملی مسکن در استان به رسانه ها اعلام کرد: دولت سیزدهم برای ساخت ۴ میلیون مسکن طی چهار سال در کشور طرح داد که در خراسان جنوبی فراخوان شرکت در این طرح اعلام و مردم هم شرکت کردند.

وی با بیان این که بیش از ۱۰۷ هزار و ۹۲۰ نفر در استان در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند، افزود: برای بهره مندی از این طرح،  متقاضیان باید ۴ شرط را دارا بوده و هیچ تسهیلات مسکنی از قبل استفاده نکرده باشند، سابقه مالکیتی هم در سامانه های رسمی در خصوص اراضی ملی کشور نداشته باشند و فرم ج آنها هم باید سبز باشد.

وی تصریح کرد: بعد از انقلاب، موضوعات مختلفی برای ساماندهی مسکن انجام شده که کسانی که از این فرصت استفاده کرده اند، دیگر نمی توانند در این مرحله از طرح های حمایتی مسکن استفاده کنند.

تایید ۸۱ هزار نفر

به گفته معاون استاندار خراسان جنوبی از ۱۰۷ هزار و  ۹۲۰ نفری که متقاضی مسکن بودند افراد پالایش وتایید شده ۸۱ هزار و ۳۶ نفر هستند.

 عباس زاده با بیان اینکه استعلام محل سکونت به مدت پنج سال یکی دیگر از شروط استفاده از طرح نهضت ملی مسکن بود، اظهار داشت: در مجموع ۳۴ هزار و ۶۱۱ نفر تا امروز واجد شرایط چهارگانه طرح نهضت ملی مسکن شدند که باید این طرح را برای آنها اجرا کنیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سهیمه استان در طرح نهضت ملی مسکن ۴۰ هزار نفر تعیین شد، گفت: بعد از آن قانون جهش تولید مصوب و شروطی اعلام شد و افراد ثبت نام کردند که تاکنون حدود ۳۵ هزار نفر واجد شرایط دریافت زمین مشخص شدند و ما باید برای آنها زمین تأمین کنیم.

عباس زاده ادامه داد: اولین نکته در طرح نهضت ملی مسکن، تأمین زمین است و در گام اول این مهم در شورای مسکن در حال پیگیری است تا زمین  ۳۵ هزار نفر تعیین تکلیف شوند.

وی با بیان اینکه تأمین زمین از سه روش در دستور کار دولت است گفت: اولین گام، واگذاری اراضی دولتی بلا استفاده داخل محدوده شهرهاست که در اختیار راه و شهرسازی قرار می گیرد که این مهم در  استان و در بیرجند صفر است. 

به گفته معاون استاندار خراسان جنوبی دلیل اصلی آن این است که خراسان جنوبی سال ۸۳ تأسیس شد که در تبدیل استان، تأمین زمین برای اداره های کل انجام و برخی دستگاه ها ساماندهی شدند، اراضی دولتی در اختیار دستگاه های مرکزی بوده و زمین مازاد در استان ما خیلی معنا ندارد همچنین بسیاری از ادارات نیاز به توسعه آتی دارند که باید زمین برای آنها تأمین شود.

عباس زاده تصریح کرد: گام دوم تأمین زمین اراضی راه و شهرسازی در محدوده قانونی است که زمین قابل توجهی در استان نیست و در گام سوم باید با اراضی دولتی در حریم شهرها برای طرح نهضت ملی مسکن اقدام کنیم که به صورت اجاره ۹۹ ساله است که بیشتر زمین های طرح از این محل و به صورت الحاق زمین تأمین شده است. 

وی با بیان اینکه از تجربه مسکن مهر در طرح نهضت ملی مسکن استفاده شد، اظهار داشت: با توجه به فرهنگ و شرایط اقلیمی احساس شد زمین ها را باید به صورت ویلایی به مردم واگذار کنیم که هم اکنون زمین ها در همه شهرستان ها به جزو بیرجند که با مشکل زمین مواجه هستیم به صورت ویلایی واگذار می شود.

وی هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: برای ۳۴ هزار نفری که در استان متقاضی طرح نهضت ملی مسکن هستند در همه شهرها زمین ویلایی تحویل می دهیم.

۴ هزار هکتار زمین قابل واگذاری

عباس زاده با بیان اینکه تاکنون  هزار و ۸۵۰ هکتار از اراضی را تصویب نهایی کرده ایم تا برای الحاق محدوده در نهضت ملی مسکن استفاده شود، افزود:  پیش بینی می کنیم تا ۳ هزار و ۸۰۰ هکتار یا ۴ هزار هکتار در همه شهرهای استان قابلیت الحاق برای واگذاری زمین در استان داشته باشیم. 

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: زمین برای ۲۴ هزار نفر تخصیص یافته و در بیرجند و در سایت زعفرانیه ۲ هزار و ۷۲ واحد ساخته می شود که تا دهه فجر هزار واحد را تحویل مردم می دهیم.

عباس زاده با ذکر این نکته که واحد های سایت زعفرانیه بر اساس قرعه کشی به افراد توزیع خواهد شد، تصریح کرد: در مجموع برای بیش از ۲۶ هزار نفر تخصیص زمین انجام شده و مردم می توانند ساخت و ساز را شروع کنند.

وی افزود: برای تأمین زمین باید تمام تشریفات اداری، طرح ها و الحاقات و کاربری ها انجام شود که کار متراکمی است و به همت شورای مسکن و دستگاه های متولی طول یک سال و نیم اخیر انجام شده لذا استان خراسان جنوبی در الحاق اراضی و تخصیص زمین  برای متقاضیان مسکن در کشور رتبه نخست را دارد. 

زیرساخت های نهضت ملی مسکن

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی به زیرساخت های سایت های مسکن ملی اشاره کرد و افزود: در یک سال و نیم اخیر و از سال ۱۴۰۱ ، دو هزار هکتار در سطح استان الحاق می شود که هیچ زیرساختی ندارند، ما می توانیم این رقم را تا ۴ هزار هکتار برسانیم که همه خارج از محدوده استان و بدون هیچ زیرساختی از جمله آب ، برق، گاز، فیبر نوری و جاده است اما سعی شده بهترین زمین های دولتی را به مردم واگذار کنیم.

به گفته عباس زاده بعداز اجرای مسکن مهر ۱۰ سال تراکم نیاز مردم را در حوزه مسکن باید پاسخگو باشیم که کار بزرگی است.

معاون استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: زمین های الحاقی نیاز به آماده سازی دارند که از محل آورده مردم انجام می شود. 

عباس زاده افزود: تنها زیرساخت آب، برق و گاز برای اراضی الحاق شده استان بیش از ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی با بیان اینکه دولت مصصم بر تأمین زیر ساخت های سایت های مسکن ملی است و ریز اعتبارات مورد نیاز هم تفکیک شده،  گفت: اولویت ما واگذاری زمین به مردم است و دولت هم زیر ساخت ها را مهیا می کند.

معاون استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: برای شرایط زندگی بهتر دو کار را در استان انجام دادیم اول اینکه بهترین زمین های دولتی را برای اجرای نهضت ملی مسکن پیشنهاد دادیم و دوم اینکه واحدها را از حالت آپارتمانی به ویلایی تبدیل کردیم.

به گفته عباس زاده هزینه های زیرساختی دولت در اجرای واحدهای ویلایی بیشتر می شود اما مردم طعم شیرین خدمت دولت سیزدهم را خواهند چشید.

مشمولان جوانی جمعیت

 

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: سه هزار و ۶۵۳ نفر در استان مشمول قانون جوانی جمعیت شدند که از این تعداد برای دو هزار نفر زمین تخصیص یافت و مابقی هم انجام می شود که بیشتر زمینی که الحاق نشده در بیرجند بود.

عباس زاده خاطرنشان کرد: بنیاد مستضعفان در حریم اراضی می تواند وارد شود و در بیرجند موضوع توافق اراضی بنیاد در دستور کار است. 

پایان پیام/

 


لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + یازده =