نابودی موقوفات در هفته احیاء وقف! +عکس /رئیس اوقاف طبس: بگذارید موقوفات را احیا کنیم!

در حالیکه برای احیای هر اصله درخت سال ها نگهداری و هزینه لازم است، امروز در شهر طبس ناباورانه شاهد قطع ده ها درخت خرما در یکی از زمین های موقوفه بودیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی طبس ( طبس نیوز)، در حالیکه برای احیای هر اصله درخت سال ها نگهداری و هزینه لازم است، امروز در شهر طبس ناباورانه شاهد قطع ده ها درخت خرما در یکی از زمین های موقوفه بودیم.

نکته قابل تامل این واقعه دردناک که موجب کدورت همشهریان طبسی شده بود، قطع و نابودی این درختان سبز و سربلند دقیقا در هفته احیاء وقف بود و در حالیکه سازمان اوقاف و امور خیریه پوستر و بنر و… جهت تبلیغات «همه واقف باشیم» چاپ و منتشر می‌کند، چرا این سازمان متولی در طبس یک موقوفه را به نابودی می‌کشاند؟!

این زمین در خیابان ۲۴ متری شهید باهنر، مقابل مدرسه مشکان طبسی واقع شده است و بعنوان یکی از کهن ترین موقوفات شهرستان طبس مطرح است.

الهی رئیس اوقاف طبس درهمین رابطه گفت: درختان قطع شده غیر مثمر بوده و باتوجه به قراردادیکه با بخش خصوصی بسته شده تبدیل به باغ پرتغال و نارنج خواهد شد.

وی دلیل این کار را کمبود آب دانست و افزود: بگذارید موقوفات را احیا کنیم!!!

خبرهای مرتبط:

8 دیدگاه دربارهٔ «نابودی موقوفات در هفته احیاء وقف! +عکس /رئیس اوقاف طبس: بگذارید موقوفات را احیا کنیم!;

  1. خبرگزاریی خوب است که صادقانه نظرات بخصوص واقعیتهایی راکه مخاطبین میگوییند

  2. “کمپین دفاع ار نخلهای سرافراز طبس ” جهت مقابله با قطع این موجودات آرام و استوار در فیس بوک تشکیل شده است

  3. جناب حجه الاسلام الهی
    ۱) مگر در شریعت اسلام، به درخت و درختکاری و سبزه و سبز نگهداشتن محیط زیست بسیار تأکید نشده است؛ به گونه ای که حتی در بحبوحه جنگ از تخریب جنگل ها و قطع درختان به شدت نهی شده است .در روایت دیگر، حضرت محمد (صلی الله علیه وآله) نابودی درخت، به ویژه درخت خرما را نهی فرمود.

    ۲) مگر درختان پرتقال نیاز به آب ندارد که درختان خرما را به دلیل کم آبی فطع کردید .
    ۳) شهرطبس بواسطه درختان نخلش معروف شده ؛ حال میخواهد مثمر باشد یا غیر مثمر و این حق همه مردم شهر است . شما با چه حقی نسبت به قلع و قمع این درختان مبادرت کردید ؟
    ۴) درختان نارنج و پرتقال در مجاورت همدیگر رشد خوبی می کنند ؛ نخل از رطوبت پرتقال بهره میبرد و پرتقال از سایه خرما
    آقای مسئولین … همچون آقای شهردار ؛ رییس اداره کشاورزی ؛ رییس محیط زیست
    ماده۱ـ به منظور حفظ و گسترش فضای سبز و جلوگیری از قطع بی‌رویه درختان، قطع هر نوع درخت و یا نابودکردن آن به هر طریق در معابر، میادین، بزرگراهها، پارکها، بوستانها، باغات و نیز محلهایی که به تشخیص شورای اسلامی شهر، باغ شناخته شوند در محدوده و حریم شهرها بدون اجازه شهرداری و رعایت ضوابط مربوطه ممنوع است
    بصره۱ـ تفکیک اراضی مشجر و باغات فقط براساس ضوابط ماده (۱) این قانون و با رعایت سایر مقررات شهرسازی و درج عنوان باغ در اسناد صادره مجاز است ولی قطع درخت در هر محل و با هر مساحت بدون کسب اجازه وفق مقررات این قانون ممنوع است.
    ماده۳ـ تبصره (۳) ماده (۴) به شرح ذیل اصلاح و جایگزین می‌شود:
    تبصره۳ـ مالکین باغات و محلهایی که به صورت باغ شناخته می‌شوند مکلفند به ازاء درختهایی که اجازه قطع آنها از سوی شهرداری صادر می‌شود به تعداد معادل دو برابر محیط بن درختان قطع‌شده در همان محل و یا هر محلی که شهرداری تعیین خواهدکرد درخت با محیط بن حداقل ۱۰ سانتی‌متر بر طبق ضوابط و دستورالعمل‌های موجود در فصل مناسب غرس نمایند.
    ماده۴ـ لایحه قانونی مذکور با توجه به ماده (۶۸۶) قانون مجازات اسلامی به شرح ذیل اصلاح می‌گردد:
    ماده۴ـ هرکس درختان موضوع ماده (۱) قانون گسترش فضای سبز را عالماً و عامداً و برخلاف قانون مذکور قطع یا موجبات از بین رفتن آنها را فراهم آورد، علاوه بر جبران خسارت وارده حسب مورد به جزای نقدی از یک میلیون (۱،۰۰۰،۰۰۰) ریال تا ده میلیون (۱۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال برای قطع هر درخت و در صورتی که قطع درخت بیش از سی اصله باشد به حبس تعزیری از شش ماه تا سه سال محکوم خواهدشد.

  4. سلام
    مخاطب من افراد مثل این خواهر کرامی هستند:
    فواید درختان بجز محصول آن درخت
    *زیبا نشان دادن چهره ی شهر
    *تولید اکسیژن و ایجاد هوای پاک
    *جلو گیری از فرسایش خاک
    *جلوگیری از حرکت خاک و ماسه های روان به داخل شهر
    *جلو گیری از طوفان ها و باد های تند
    *افزایش نفوذ باران به داخل خاک و در نتیجه افزایش سطح آب های زیر زمینی
    *پیشگیری از حرکت آب و در نتیجه پیشگیری از ایجاد سیل
    *و…..
    پس ماباید بدانیم درختان ، علی الخصوص درختانی بزرگ و تنومندی چون درخت خرما، نقشی بسیارحیاتی در زندگی ما ایفا میکنند
    با تشکر

  5. سلام
    اگه جاش درخت بکارند که خوبه. ولی…
    الان من چند جا توی طبس میشناسم که همینطوری درختاشو کندن که بحساب دوباره درخت بکارن (نمیدونم طرح چی بود) ولی کو درخت.
    درختی که تازه کاشته میشه آب میخواد، مراقبت میخواد، برنامه ریزی میخواد.
    ولی این درختای قدیمی اگه آبم بشون نرسه سبز میمونن.
    خلاصه امیواریم که جاش درخت بکارن. من که بد بین نیستم

  6. سلام تمام این درختان که سبز هستند و هیچ اثری از خشکی درختان دیده نمی شود . احترام به شعور مردم نشانه اخلاق و کمال هر انسان می باشد اگر قرار باشد هر کسی یک فکر به سرش بزند و بدون مشورت آن کار را انجام دهد که سنگ روی سنگ بند نمی شود اوج بی نظمی و کدخدا منشی را ثابت می کند

    1. سلام برادر خوب مگه توشرع ننوشته که ازوقف باید درامد حاصل بشه درخت خرمای غیر مثمر به چه دردمیخوره .اقلا پرتقال ونارنج بکارند یه میوه ای هم بده .

      1. خواهر گرامی بیشتر درختان طبس از نوع خرمایی می باشد که نمی توان از آن درآمدی بدست آورد و باید به عنوان خوراک دام استفاده کرد پس باید تمام درختان خرما ازبین بروند دوما ایا شما خواهر گرامی از نزدیک زمین فوق را با درختان دیده اید. خود بنده چهار سال در دبیرستان مشکان تحصیل کرده ام واز نزدیک شاهد بوده ام و اوضاع این زمین به صورتی که رئیس محترم اوقاف فرمودند نبوده است سوما اگر دچار چنین وضعیتی شده است پس از بی برنامگی خود اقایان بوده است در ضمن از نهر طبس این زمینها آبیاری می شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + 10 =